Petrić o postavi bez napadača, ali i penalu za Zvezdu: ''Sudije da budu jasnije...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.02.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Nije moglo bez pitanja na tu temu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Čukarički sinoć nije uspeo da ozbiljnije parira Crvenoj zvezdi na ''Marakani'', izuzev donekle u drugom poluvremenu, kada je Zvezda već imala značajnu rezultatsku prednost.

Svakako se očekivalo više od ekipe koja je čitavu jesen provela na evropskoj sceni, a posle meča je u razgovoru sa novinarima trener ''brđana'' Gordan Petrić naglasio da je rano primljeni prvi gol koji je Kanga postigao iz penala ''presekao'' njegovu ekipu.

Penal je dosuđen tek posle intervencije iz VAR sobe, a posle sudara glavama Tošića i Spajića u kaznenom prostoru Čukaričkog. Petrić je tom prilikom popričao sa pomoćnim sudijom, a posle meča je novinarima otkrio da mu neka pravila nisu baš najjasnija. 

''Pitao sam sudiju da mi objasni odluku jer generalno se neki faulovi na jednoj utakmici sviraju, na drugoj ne i igrači su malo zbunjeni jer ne znaju kako da startuju. 

Konkretno kod duela pre penala, da li su se sudarili glavama, da li je neko prvi igrao loptom, nisam mogao da vidim, a ono što sam video je da je sudija konsultovao VAR i potom promenio odluku. Potrebno je da budu samo jasniji oko toga šta je faul šta ne, na svakoj utakmici'', smatra Petrić.

Inače, trener Čukaričkog je iznenadio postavom bez klasičnog špica. Pavkov je stigao iz Amerike, ali nije bio u protoklu, dok je Cvetković igrao tek u drugom poluvremenu. Vinisijus Melo je meč odgledao sa klupe za rezerve.

''Pavkov nije igrao dugo. Deluje spremno i videćemo da ga iskoristimo. Cvetković se vraća, zbog nekih stvari u klubu nije igrao, a imamo i Mela. Igrali smo prethodne utakmice bez špica, što se osetilo'', konstatovao je Petrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sloba
Sunday, 25.02.2024
16:06

Moze li zvezda bez penala.Pokrite usi malo miševi.

avatar
Čona
Sunday, 25.02.2024
15:53

Зашто Петрић не спомиње рекорд Звезде,само један фаул у целом полувремену.