Petrić pred Hamrun: “Ako se plasiramo u grupu izaći ćemo iz krize”

Autor: Mladen Heleta
sreda 17.08.2022.
13:12
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana nije želeo da otkrije sastav i taktiku.

Miroslav Todorovic
Miroslav Todorovic

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana sutra od 21 sat dočekuju malteški Hamrun, u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu konferencije.

Crno-beli su apsolutni favoriti, ali trener Gordan Petrić je na konferenciji za štampu pozvao na oprez:

"Moramo da uradimo nekoliko domaćih zadatak da bismo bili bolji od ekipe koja je već odigrala šest evropskih mečeva. Nadam se da su se momci podigli minulih dana i savladali psihološku barijeru. Ako se plasiramo u grupnu fazu i pružimo bolju igru onda će igrači izaći iz krize. Rekao sam im već da sam tokom karijere dva puta bio u ovakvoj stuaciji, u Kristal Palasu i Partizanu. Zadesi se, ali sve je na igračima. Ko bi trebalo da nas izvuče iz krize? Pa, oni! I to samo jednostavnim stvarima. Nekad je lopta okrugla, pa postane četvrtasta, a mi moramo da je vratimo u okruglo stanje" rekao je Petrić, a potom se okrenuo protivniku, koji je do sada u kvalifikacijama izbacio Alaršket, Velež i Levski:

"Juče smo imali malu analizu Hamruna, danas ćemo ponovo. Verovatno momci već znaju da nema opuštanja, vode računa o svom životu, tako i protiv koga igraju. To nisu igrači sa Malte, nego su sve stranci, u nogama imaju šest evropskih mečeva, gledao sam ih, pogotovo protiv Levskog, možda su srećno prošli Bugare na kraju. Nezgodni su. Moramo da uradimo tri, četiri domaća zadatak da bi bili na nivou", jasan je Petrić.

Šef struke Partizana nije želeo da govori o sastavu i taktici:

"Dobar kuvar ne odaje svoje tajne. Kao što ja pratim njihovu konferenciju, tako i oni našu. Ne bih potencirao. Samo mogu da kažem da bih bio zadovoljan posle Mladosti kako god da se završilo. Ne možete da kritikujete igrače kad su igrači u nervozi. Onda ne idu pravim putem. Ne ulazim šta je bilo pre. Zadržaću samo za sebe, čak ni saradnicima ne pričam o tome. Poenta je da se opuste, pruže ono što mogu i da rade proste stvari. Možda će se već sutra to primetiti", završio je Petrić.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke