Petrić: "Pun gas!"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 12.10.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Gordan Petrić smatra da će ova utakmica biti potpuno drugačija.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Ekipa Partizana naredni meč igra protiv Kelna u četvrtak na svom stadionu u okviru četvrtog kola Lige konferencija. 

Crno-beli bi pobedom praktično bili na pragu plasmana u drugu fazu takmičenja, što je i cilj crno-belih. 

Svakako, i remi bi bio po volji Partizana jer bi protiv Slovackog sa pobedom definitivno bili u narednoj fazi. 

Šta je imao da kaže Petrić pred meč?

"Brzo dolaze ove utakmice, u nedelju smo imali meč protiv Voždovca, gde smo odigrali kako treba. Nema šta posebno da kažem o ovom meču, biće drugačiji nego pre 7 dana, oni sada dolaze u drugoj atmosferi, prošli put su pobedili Dortmund, sada su izgubili od nas i Menhengladbaha, biće teža utakmica, na nama je da se dokazujemo, jer ljudi od nas sada očekuju rezultate. Momci su svesni šta im donosi sledeća utakmica, polako su ušli u svet profesionalizma, da zaboravljaju šta je bilo pre 7 dana i da iznova i iznova potvrđuju kvalitet. Oni imaju kvalitet, da nije tako ne bi bili u Partizanu i sigurno će dati svoj maksimum", kaže Petrić. 

Partizan je pretrpeo promene tokom leta i to je razlog zašto je ekipa igrala slabije na početku, mišljenje je Petrića. 

"Dosta igrača je otišlo, dosta je došlo. Gospodin Stolica, da je imao više vremena, možda bi se namestilo drugačije. Ja ono što sam im rekao od prvog dana, jeste da rade ono što mogu i da sakriju svoje nedostatke. Od utakmice do utakmice je išlo na bolje, bilo mi je bitno u početku da dobijemo utakmice, nije moralo da bude lepote u igri, nekako su onda stekli sigurnost, ali sve se to zaboravlja, sutra je novo dokazivanje. Ja sam svestan i ako dođe slabija utakmica, da će se priča vratiti na staro, a oni su isti igrači, imaju kvalitet, da nije tako ne bi bili u Partizanu. Rikardo je rekao da će u nekom momentu da se oseti umor, to će sigurno doći u narednih 11-12 utakmica, videćemo i da rotacijom to prepoznamo i da predupredimo", kaže Petrić. 

Kompletnu ponudu Lige konferencija u AdmiralBet kladionici pogledajte OVDE!

Nebitno da li Partizan gubi ili pobeđuje, Petrićevo lice ništa ne pokazuje. 

"Ja sam duže igrao u Britaniji nego u Srbiji, to je možda nešto što vučem iz Škotske, to sam prevazišao tokom mog bitisanja u Dandi junajtedu, pa sam bio tužan, video sam na tom primeru, ako daš maksimum i da si koncentrisan na svoj posao, da onda ide novi dan i novo dokazivanje. Naravno da sam bio srećan zbog Kelna, ali sam svestan da ide nova utakmica koja je skroz drugačija. Bilo je emocija naravno, da li ja pokazujem ili ne, neko pokazuje, neko ne, jednostavno je tako. Igrači to osećaju", rekao je on. 

Smatra i da će biti dosta drugačija utakmica od one u Kelnu. 

"Na nama je da smanjimo te njihove vrline na minimum, a da iskoristimo naše vrline. Totalno različita utakmica, mnogo teža nego pre sedam dana. Igrači ne smeju da razmišljaju o utakmicama koje nas čekaju, pun gas, pa ćemo videti šta će biti", rekao je Petrić. 

Keln je bio iznenađen jer je Partizan počeo sa dva napadača prethodnu utakmicu, a da li će to i sada biti slučaj?

"To što smo igrali sa dva napadača je bilo zato što smo imali taj izbor igrača i mislili smo da će nam doneti rezultat što se na kraju i dogoodilo. Sam gol koji smo dali uticao je na dalju igru, posle toga smo se povukli i igrali na polukontru i kontru, da nije bilo gola, možda bismo imali drugačiju igru. Sutra još nismo odlučili, ali ide na to da ćemo promeniti, videće se po rasporedu igrača, bar oni koji bolje poznaju fudbal će prepoznati", rekao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke