Petrić: ''Rekao sam da bi bilo dobro da Haziza dođe''

Autor: Darko Mitrović
subota 28.01.2023.
20:14
Izvor: Sportske.net

Interesuje ga samo ekstra kvalitet kad su pojačanja u pitanju.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

A pojačanja u Partizanu ove zime još uvek - nema.

Crno-beli su završili i pripreme u Antaliji, tamo odigrali sedam kontrolnih mečeva, od danas su ponovo u Beogradu, ali klub iz Humske nije uspeo da angažuje nijedno pojačanje koje bi moglo da zadovolji kriterijume trenera Partizana Gordana Petrića.

Više nije tajna da je Petrićeva velika želja iskusni krilni fudbaler Dolev Haziza iz Makabija iz Haife, ali ta želja mu od strane čelnika kluba još uvek nije ispunjena.

''Ne interesuju me igrači samo da bi došli, već samo onaj koji će napraviti ozbiljnu razliku u odnosu na igrače koje več imamo. Dakle, ne isti kvalitet ili sličan, već veći. Rekao sam da bi bilo dobro da Haziza dođe, on je kvalitetan. Možda bih time i duplirao igrače na toj poziciji, ali on je igrač za naredne dve – tri godine. Samo kvalitet nam je potreban, neko ko je mnogo bolji od trenutnih. Ili neko ko će u narednom periodu biti bitan, ne mora da igra sada. Imam igrače sa kojima mogu da izguram do juna sve.

Ponavljam, voleo bih da imam mnogo dobre igrače, ali neću da dovodim slične kao što ih imam. Već da bude mnogo, mnogo bolji. To je moj stav, ali uvek ima neko iznad mene'', rekao je Petrić.

Bez obzira na to, on je optimista kada su u pitanju mogućnosti njegovog tima u drugom delu sezone.

''Sigurno ćemo biti bolji nego jesenas'', uverava Petrić.

On je tokom priprema ukazao šansu većem broju igrača iz Partizanove omladinske škole, ali mali broj njih će na proleće konkurisati za mesto u prvom timu.

''Mislim da su mladi baš dobili šansu, više nego pre. Da budem jasan, svi će se vratiti u omladinsku školu i Teleoptik i odigrati utakmice koje treba da imaju u nogama. Imamo mi prvotimce koji će izneti polusezonu.

Da se ne lažemo, odluka kluba treba da bude da u narednom periodu damo mladima veću šansu. Time će doći i do oscilacija. Kod nas postoje talenti koji mogu u narednom periodu -godinu, dve, tri – da budu kostur tima.

Odluka je naša da to izguramo do kraja. Moramo da prenesemo jasnu poruku navijačima da će doći do toga. Sada nije moguće da te mlade igrače konstantno stavljamo u narednih šest meseci da bi dobili neku veliku minutažu.

Već među seniorima imamo dosta igrača, a mladi – kao Baždar, Belić, Ilić – će, naravno, imati prostora. Svi ostali, takođe. Da pokažu da mogu da igraju za Partizan, bio ja trener ili ne, to je odluka kluba'', poručio je Petrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke