Petrić sumnja da je Javor pisao saopštenje: ''Pa nismo mi slikari...''

Autor: Darko Mitrović
subota 29.10.2022.
15:47
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana danas otvoreno o svemu sa novinarima, kao nikad ranije.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dugo je potrajala današnja konferencija za medije trenera Partizana Gordana Petrića pred utakmicu sa Radničkim iz Niša, pa je bilo i više tema za razgovor, ali Petrić je danas posebno bio raspoložen da govori situaciji u srpskom fudbalu i o tome ko pravi probleme.

Konstatovao je najpre da su Zvezda i Partizan najveći problem srpskog fudbala, da malo Partizan pravi probleme, ali poslednjih godina o čini Zvezda po njegovom mišljenju.

Kasnije su ga novinari vratili na ovu temu pitanjem da pojasni tu svoju izjavu, a Petrić je bio još opširniji.

''Nisam rekao tri godine, malo više... ''

''Generalno, da ne bih voleo da se narod posvađa zbog fudbala, to je bilo protiv Pazara, video sam da se tu nešto dešava. To ja mogu da osetim i kao bivši igrač, i kao trener. Ne žalim se ja. Partizan nekad ima da mu neko dozvoljava malo da se progleda kroz prste, poslednjih godina se to dešava sa Zvezdom, ali mi gledamo svoj posao i pokušaćemo da svaku utakmicu dobijemo, da bi navijači uživali. Ali, da se ne lažemo, to se oseća, da li će Partizan biti prvi ili drugi, to ćemo videti, ali tako ja osećam i nemam problem da kažem to.

Naravno, to se odnosi i na sudije. U Evropi nije bio VAR, ali na primer start Meniga pored aut linije protiv Javora koji je bio za žuti karton, ja sam prišao sudiji i pitao ga zašto mu ne da žuti karton. I vi se slažete da je ono bio žuti karton, čak sam se i ja izvinio klupi Javora jer sudija nije mom igraču dao žuti karton. Meni ta pomoć ne treba.

I Zvezda i Partizan su problem srpskog fudbala u tom smislu. Nekad se možda pomagalo Partizanu, sad se pomaže Zvezdi, ja mogu to da kažem i imam pravo da kažem, ali ne zato da se nešto pravdamo. Trebalo je da mi završimo utakmicu 3:1 i to je naša greška. Ali, da se ne stvara neka priča da se šalju saopštenja sa jedne, druge, treće strane. Ne verujem ni da je Javor poslao saopštenje, to je poslao neko drugi... Da ne misle ljudi da smo mi bili slikari, mi smo se bavili ovim poslom i danas se bavimo.

Nije moje da kažem da li će da se pošalje saopšptenje, to je odluka kluba i nekad treba da se skrene pažnja. Mi smo koncentrisani na posao, igrači igraju zbog sebe, za nove ugovore'', konstatovao je Petrić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke