Petrićeva procena posle derbija - Treba li mu još pojačanja?

Autor: Darko Mitrović
sreda 31.08.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Posle Miloša Milojevića i trener Partizana izašao pred novinare na pres konferenciji.

Miroslav Todorovic
Miroslav Todorovic

Povezane vesti

Partizan je večeras na svom terenu osvojio bod protiv Crvene zvezde u 168. večitom derbiju. Meč je završen rezultatom 1:1, Zvezda je zadržala sedam bodova prednosti, a posle meča je trener Partizana Gordan Petrić uglavnom izrazio zadovoljstvo onim što je njegov tim večeras prikazao.

''Ono što sam i pričao - ulazimo u seriju ozbiljnih utakmica, sledeće nedelje imamo Evropu, mislim da su moji igrači spremni za ono šta ih očekuje. Partizan se polako vraća iz nervoze. U prvih 20 minuta smo bili loši, opet nismo bili dobri na drugoj lopti, Zvezda je dala evrogol, ali kasnije smo se stabilizovali.

Raduje me da ovi mladi igrači imaju kvalitet, pre svega Belić koji je ispunio sve zadatke dok nije izašao zbog povrede'', počeo je Petrić obraćanje novinarima.

On vidi razloga za optimizam i veruje da će njegov tim igrati sve bolje u narednom periodu.

''Kad se sve sabere, mislim da mi je žao što nismo dobili, stekla bi se dodatna sigurnost, ali mi izlazimo na neki put koji će krasiti Partizan do kraja polusezone. Rekao sam im u poluvremenu da ne budu nervozni kao u prvih 20 minuta, da budemo bliži kod te druge lopte. Mogli smo i u drugom delu bolje da reagujemo, da budemo mirniji u pasu i da smo mogli da budemo opasniji'', konstatovao je Petrić.

Na kraju prvog poluvremena imao je žustro obraćanje sudiji.

''Samo sam pitao kod Rodićevog faula na centru da li je mogao da bude žuti karton, da budem siguran šta je on video, a šta ja'', krazko je odgovorio Petrić na tu temu.

Novajliju Traorea je pohvalio, Dijabateom je uglavnom zadovoljan, ali je otvoreno rekao i šta mu zamera u igri. Rikardo opet nije dao gol u derbiju...

''Neću jedno da pričam igračima, a drugo novinarima. U pojedinim situacijama on se više igra fudbala nego što je to potrebno. Talentovano je dete, tek je došao, ali mislim da mora da bude malo konkretniji.

Rikardo nosi dosta tereta, ali kad budu Baždar ili Vlahović spremni, moći ćemo malo i njega da rotiramo. Nisam obraćao pažnju da li ima problema u derbijima, pričali su i za Natha da ima problema, pa je pokazao večeras kakav je igrač.

Traore je dečko odigrao kao i svi na nivou na kom može, ja mislim da on može i više. To je pojačanje koje nam je trebalo zbog balansa'', objašnjava Petrić.

Da li je trka za titulu gotova, Zvezda je zadržala sedam bodova prednosti?

''Igrao sam u Rendžersu, i tamo je trka do poslednjeg kola. Kad se pobedi u derbiju, to je u nekom procentu kao da si osvojio titulu. Ali, ima još da se igra, meni je bitno da igrači sve više napreduju. Došao sam kada je bila potrebna pomoć sa strane'', rekao je Petrić.

Treba li mu još pojačanja?

''Mogu ja da pričam da mi je potreban još po jedan novi igrač na svakoj poziciji. Videćemo u januarskom prelaznom roku, ali igrači za našu ligu imaju kvalitet da se bore za titulu. Kad se vrati Dača Pantić, pa Fića na desnom beku... Trebaju nam igrači, ali ne da ja pomeram neke igrače da bi neki drugi došli'', objasnio je Petrić.

Očekivalo se da će i večeras nastupiti sa trijicom štopera, ali...

''Nisam ja ni razmišljao da ću igrati sa trojicom pozadi. Protiv Hamruna sam na početku ojačao poslednju liniju i završili smo posao, a da li ćemo ponovo igrati sa trojicom, videćemo. Možda u Evropi, ne verujem na domaćoj sceni'', otkriva Petrić.

Zaključak?

''Svim igračima sam zadovpljan, sutra imaju slobodan dan, svi koji su bili na terenu odradili su maksimalno.

Ja ne razmišljam o Zvezdi, nama je Kolubara u nedelju, idemo nekim svojim putem'', rekao je Petrić

Da je Partizan pobedio, tu pobedu bi posvetio legendarnom Milutinu Šoškiću koji je pre par dana preminuo. Ipak...

''Siguran sam da je bata Šole zadovoljan'', zaključio je Petrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke