''Piksi će to sve da skocka i možemo u drugi krug''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.06.2024.
15:45
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Optimističke poruke našeg nekadašnjeg reprezentativca.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Darko Kovačević je ovih dana u ulozi sportskog direktora Olimpijakosa proslavio veliki uspeh crveno-belih iz Pireja, osvajanje Lige konferencija, a sada se kao i mnogi drugi ljubitelji fudbala okreće predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde će nastupiti i reprezentacija Srbije.

U razgovoru za ''Informer'', Kovačević izražava nadu da bi naši ''orlovi'' pod vođstvom selektora Dragana Stojkovića Piksija mogli da ostvare bolji rezultat nego pre dve godine na Mundijalu u Kataru.

''Svi treba da budemo optimisti, uvek sam takav bio i kao igrač, a i sada kao funkcioner. Mislim da možemo nešto da napravimo. Ako u turnir ulaziš sa stavom da nećeš ništa uraditi, onda i nećeš. Imamo dobre igrače, sjajne momke. 

Grupa? Sigurno teška, ali na EP je svaka takva. Tu su Englezi, pre svega, favoriti ne samo za prvo mesto u grupi, već za osvajanje šampionata. Biće teško, ali nije nemoguće iščupati nešto i protiv njih. 

Piksi će to da skocka i verujem da možemo u drugi krug. Posle da vidimo dokle ćemo da doguramo i šta je naša realnost'', smatra Kovačević.

Koji su naši najveći aduti, po Kovačevićevom mišljenju?

''Što se tiče Dušana Vlahovića, o njemu ne treba trošiti reči. Svi dobro znaju šta ja mislim o njemu. On je među pet najboljih špiceva u Evropi. Mitrović je u sjajnim godinama, imao je odličnu sezonu, ali nisu samo njih dvojica tu. Treba istaći i malog Samardžića, vođu Tadića... 

Samo da budemo čvrsti u odbrani. A i tu imamo ekstra kvalitet u Milenkoviću, Pavloviću. Samo treba da se poklope kockice. Pitaju me često ko će da eksplodira? Ma ko hoće, neka to bude Vlahović, ali bitan je krajnji rezultat'', poručuje Kovačević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke