Piksi ima ''jasniju sliku'', u FSS zadovoljni turnejom

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.06.2021.
11:20
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Šta je Srbija dobila utakmicama u Japanu?

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je u značajno izmenjenom sastavu najpre remizirala sa Jamajkom, bilo je 1:1, a onda je poražena od Japana minimalnim rezultatom, 1:0.

Svoje viđenje učinka 'Orlova' je u razgovoru za sajt FSS izneo sportski direktor Stevan Stojanović i generalno izrazio zadovoljstvo.

''Turneja možda nije bila uspešna u rezultatskom smislu, ali sam zadovolja onim što sam video na treniznima i na mečevima protiv Jamajke i Japana. Imali smo priliku da proverimo mogućnosti igrača koji su debitovali za nacionalni tim. U septembru nas očekuju izuzetno bitni izazovi protiv Luksemburga i Republike Irske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i siguran sam da selektor Stojković i njegovi saradnici sada imaju jasniju sliku na koga od ovih momaka mogu da računaju i za naredno okupljanje. Posebno mi je drago što su stariji igrači dali primer mlađima kako se ponaša i ophodi prema obavezama u reprezentaciji Srbije'', izjavio je Stojanović.

I atmosfera je bila na visokom nivou, to je još jedan Stojanovićev utisak.

''Hteo bih da se zahvalim svim momcima koji su se odazvali pozivu i branili boje naše reprezentacije na izuzetno napornoj turneji u Japanu. Bili su sve vreme izloženi specifičnim uslovima u hotelu Ana Kraun Plaza, bukvalno izolovani od sveta i sve su to junački izdržali. Nije bilo ni najmanjeg incidenta. Naprotiv, nisu skidali osmehe sa lica. Bilo je druženja, pošalica, a na treninzima i utakmicama dali su svoj maksimum u ovom trenutku. Ne treba zaboraviti da su desetak dana pre okupljanja završili svoja prvenstva i da su umesto turneje mogli da uživaju negde na moru sa svojim porodicama'', zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke