Piksi na "San Siru" nije samo evocirao uspomene - Cilj je ubediti "Nemca"?

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 15.08.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Selektor posetio Italiju zbog "specijalnog" zadatka.

Hertha BSC Fußball-Akademie/Twitter
Hertha BSC Fußball-Akademie/Twitter

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojović Piksi bio je na "San Siru" gde je uživo pratio početak italijanske Serije A i utakmicu između Milana i Udineze. Slavio je aktuelni šampion sa 4:2.

Imao je Piksi priliku da evocira uspomene sa legendarnog stadiona, na kome je 1988. godine odigrao jednu od najboljih utakmica u Zvezdinom dresu i postigao gol u remiju protiv "rosonera"u tadašnjem Kupu evropskih šampiona.

Ali, nije to bio razlog selektorove posete Milanu. Veruje se da je Stojković utakmicu gledao zbog potencijalnog reprezentativca Lazara Samardžića, igrača Udinezea.

Momak rođen pre 20 godina u Berlinu ima srpske korene, ali nastupa za mladu reprezentaciju Nemačke, a FSS godinama pokušava da ga preusmeri ka dresu "orlova".

Konkurencija u Nemačkoj je čini se prejaka za nekadašnjeg fudbalera Herte i Lajpciga, koji minutažu traži u Udinezeu, a ofanzivni vezista bi mogao da svoje mesto pronađe i u reprezentaciji Srbije.

Treba napomenuti da je Piksi juče bio na "Artemio Frankiju" i gledao sjajan debi Luke Jovića u dresu Fiorentine. Srpski napadač postigao je gol u pobedi "viole" nad Kremonezeom, a čitavu utakmicu odigrao je i štoper Nikola Milenković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke