Piksi o važnosti utakmice: "Rezultat je dobar za Katar"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 02.09.2021.
00:06
Izvor: Sportske.net

Miran posle ubedljivog trijumfa.

FSS
FSS

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi veruje da je njegov tim mogao i ubedljivije da pobedi Katar u prijateljskoj utakmici od 4:0, te da je ovaj trijumf pokazatelj ozbiljnosti ekipe.

Srbija je imala mnoštvo prilika uprkos četiri postignuta gola i moglo je da se okonča ubedljivije. Selektor je miran i uprkos tome što je utakmica bila prijateljska, smatra da je imala svoju važnost.

"Rezultat je dobar za Katar, mislim da je mogao još koji gol da se da. Kao što sam rekao, pobeda ili bilo koji rezultat neće promeniti naša razmišljanja u odnosu na ono što se očekuje protiv Luksemburga i Irske. Zadovoljan sam, pre svega, jednim kolektivnim duhom, bilo je dosta lepih akcija, dosta trke i pametne igre, što me raduje. Rezultat, objektivno, ne tako bitan. Idemo dalje", istakao je Stojković.

Dušan Vlahović je pokazao veliku glad za golovima i na ovoj utakmici, ali Stojković ne želi da izdvaja samo njega.

"Ne samo on, već su i ostali pokazali tu dozu ozbljnosti. Rekao sam im da ovo nije utakmica sa takmičarskim značajem, ali opet je dosta važna. Šansa da se pokaže ozbiljnost, profesionalsnost i da našim ljudima pokažemo da smo spremni da se borimo, izgaramo, trčimo iz minuta u minut. Golovi su posledica kvaliteta".

Protiv Katara, debitovali su Mile Svilar koji je ušao u drugom poluvremenu umesto Rajkovića, dok je od starta meča igrao odlični Veljko Birmančević.

"To je bilo u planu pre utakmice, tj. da će početi jedan debitant, a da će drugi ući. To smo i uradili. Česittam im. Ovo će im sigurno mnogo značiti za neki dalji rad i za sve što ih očekuje u karijeri", uveren je Piksi.

Kao ni ostatak reprezentacije, selektor ne mari previše za druge rezultate.

"Sada sam to čuo i ne zanima me šta se događa tamo. Očigledno je da su imali dosta sreće, ne znam kakva je utakmica bila. Sve u svemu, zanima me samo Srbija", podvukao je Dragan Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke