Piksi objasnio izostanak dvojice, zašto nije zvao Erakovića i šta misli o Vlahoviću?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 18.03.2022.
11:02
Izvor: Sportske.net

Piksi objasnio zašto nema dvojice, pa objasnio zašto nije zvao Erakovića.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Selektor Dragan Stojković je objavio spisak igrača na koje računa za utakmice sa Mađarskom 24. marta i Danskom pet dana kasnije, a uvodna reč mu je bila zanimljiva. 

"Zadovoljstvo je veliko ne samo što smo uspeli da se kvalifikujemo za Mundijal jer smo to uradili sa stilom i igrom koju želim da vidim. Igrači su to prihvatili i nećemo menjati bilo šta. Nastavljamo u tom ritmu i budućnost ispred nas je lepa, verujemo u to. Da bismo postigli to što želimo moramo da nastavimo da verujemo i da nastavimo da radimo. Nemam dilemu da će srpski fudbal ići ovim putem. Morate da verujete i da imate znanja. 

U junu nas očekuje Liga nacija, to je jedno veoma bitno takmičenje koje nas očekuje", kaže Stojković.

Pozvao je 24 igrača, radi se o proverenim fudbalerima, ali bez Lazovića i Maksimovića. 

"Videli ste da su tu 24 igrača, rekli ste i sami, proverene snage. Nema Lazovića i Maksimovića koji imaju lakše povrede. Što se ostalih igrača tiče, svi znate njihove kvalitete, a što je bitnije, znam ih i ja. Oni su tu sa pravom i zaslužuju da se nađu na ovom papiru ovde", rekao je Stojković. 

Minutaže pojedinih štopera nisu zadovoljavajuće, ali Piksi smatra da to nije problem. Da li je mogao da pozove Erakovića?

"Kada bih gledao ko koliku minutažu ima bolela bi me glava. Gledam individualni kvalitet koji ti igrači poseduju. Zašto ne igraju je problem njihovih trenera, to sigurno neće promeniti moje mišljenje o njima. Dejanu Stankoviću sam rekao, a tada nisam ni bio selektor, za tog malog Erakovića. Pokazao je jedan potencijal, drago mi je da nisam pogrešio u tome i drago mi je da napreduje. Vidi se iz utakmice u utakmicu, ali nije ni on nije bio nešto standardan prošle godine. Ide u dobrom pravcu i to dosta raduje. Ostale pratimo, gledamo iz vikenda u vikend, ima nas dosta u stručnom štabu što pokrivamo sve terene", rekao je Stojković. 

Zgusnut raspored je problem ili ne? Piksi uvek gleda dobre stvari...

"U junu igramo četiri utakmice i baš ih čekam, baš ih čekam jer imaju značaj. Dobro je da budemo što više zajedno", rekao je Stojković.

Nemanja Gudelj se dokazao na poziciji štopera u Sevilji, da li će to igrati u Srbiji?

"Pre par godina sam znao da je on polivalentan igrač, neko mi je govorio da može da igra i desnog beka. Definitivno je igrač koji ima fudbalsku inteligenciju, ima anticipaciju u igri i može bez problema to da odigra. Nisam razmišljao na tu temu, ali ćemo se baviti i time, zašto da ne, ako bude bilo potrebe", kaže Stojković. 

Da li razmišlja o žrebu za Mundijal?

"Uopšte ne razmišljam o žrebu, osim što ću fizički biti tamo. O protivnicima ne razmišljam, oni me ne interesuju, mene interesuje naš stil igre, naš sistem i ono što mi možemo da uradimo. Imena ne znače puno jer je jedino merilo ono što pokažete na terenu. Ime u modernom fudbalu ne znači ništa, a tako govorim mojim igračima da se ponašaju i da budu skoncentrisani na svoj posao. Svakako će biti dobra, interesantna grupa, cela nacija će čekati početak Mundijala da vidi Srbiju. Ima dovoljno vremena da pričamo o tome...", rekao je Piksi. 

"Ta utakmica nema važnost. Sigurno neću reći igračima da idemo da izgubimo. Prijateljske utakmice su nešto što mora da se odigra. Ovde je važno da vi date sve od sebe i da budete vi ti koji kontrolišete utakmicu. Kad Liga nacija bude krenula, to je druga priča", rekao je Stojković.

Da li je zadovoljan Vlahovićevim transferom u Juventus?

"Čim je spisku ovde, znači da sam ja zadovoljan. Izabrao je dobru sredinu, Juventus je najveći tim u Italiji, jedan od najvećih u Evropi. Ne treba od njega očekivati da daje gol svaku utakmicu, to je potpuno nepotrebno. Sa druge strane, razumem i medije...", rekao je Stojković.

Na spisku selektora Stojkovića su:

Golmani: Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Vanja Milinković Savić;

Odbrana: Miloš Veljković, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Stefan Mitrović, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Filip Mladenović, Mihailo Ristić, Aleksa Terzić;

Sredina terena: Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Filip Kostić, Nemanja Gudelj, Marko Grujić, Sergej Milinković Savić, Saša Lukić, Uroš Račić, Dušan Tadić;

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko1234
Saturday, 19.03.2022
15:18

O cemu pricate, kakav Erakovic!? Koliko ste uzeli da gurate tu pricu?