Piksi odgovorio naciji, snažna poruka o nagradi od milion evra!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 18.11.2021.
12:30
Izvor: Sportske.net

Selektor razgalio naciju.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi otkrio je da ovaj tim "Orlova" može svakog da pobedi, ali se i dotakao nagrade od milion evra o kojoj se mnogo pričalo prethodnih dana.

"Ja imam potpuno jasne ideje i ne treba mi mnogo vremena. Za mene u fudbalu nema tajni. Sa igračima imam odličan odnos i komunikaciju, imamo dobar tim sa pobedničkim mentalitetom i znamo da možemo da dobijemo koga god hoćemo. Mi možemo svakog da pobedimo", samouvereno je pričao Stojković tokom gostovanja na televiziji K1.

Slikovito je objasnio da je njegova uloga da pogura igrače ka cilju.

"Na meni je da ih samo poguram ka cilju. Ne može vojska da ima lošeg generala. On mora da bude strateg".

Otkrio je da je prepoznao da je ovaj tim kadar za velike domete te da ga igrači nisu izneverili u onome što su se dogovorili.

Zatim je istakao da naši igrači imaju obavezu da igraju lep fudbal i da se ne osvrću previše na ime protivnika.

"Moramo da budemo pametniji od protivnika i ne treba da nas zanima kako se taj protivnik zove. Nikada nisam prihvatao to što su neki govorili da ne znamo da igramo fudbal. Moramo uvek da igramo za gol više, a i ako izgubimo – da nas aplauzom isprate sa terena. Moj cilj je da reprezentacija ima ličnu kartu. Da kada dođete na stadion znate da ćete gledati lep, dinamičan, fudbal u kom se rizikuje. A ne da kažete da ste izgubili dva sata na stadionu", otkrio je Stojković.

Dotakao se sada već čuvene priče o nagradi od milione evra koju je država Srbija uplatila na račun FSS-a u znak zahvalnosti za pobedu u Lisabonu.

"Kada utišate „La Luž“ sa 62.000 navijača – za to se živi! Ja bih sve prodao da odem u Katar, meni nikakav novac ne treba. Taj milion od države, to znači da nas država podržava, to je samo dodatni vetar u leđa. Igrači nisu znali da će predsednik doći da ih isprati, samo sam ja znao jer smo se tog dana čuli i dogovorili, ali za taj milion nisam. To su za mene trivije, a vidim da se mnogi time bave. Igrači nisu mogli da veruju da ih je posetio predsednik", otkrio je Stojković.

Istakao je da naš tim može svakoga da pobedi, ali da ne dozvoljava da se euforija iz naroda prelije na igrače.

"Razumem euforiju ali ja sam totalno na zemlji i to tražim i od igrača. Neka se ljudi osećaju lepo, mi smo uradili divan posao. Voleo bih da kao narod pokažemo jedinstvo u periodu pred nama, baš kao što su ga pokazali momci u Lisabonu. Imamo samo jednu zemlju, a ona je mala, i ako se delimo neće na dobro izaći. Tražim podršku od naroda. Daće momci više od maksimuma ako ih svi podržavamo".

Stojković je kazao i da je reprezentativcima čestitao zbog načina na koji su se ponašali nakon pobede.

"Bilo je slavlja u svlačionici i moram da im čestitam na ponašanju. Tražio sam da budu džentlmeni i rekao da neću da čujem ciku, vrisku, polivanje šampanjcima... Moramo da pokažemo respekt prema velikom Portugalu, jer je cela zemlja u suzama i ne smemo svojim ponašanjem da dolivamo ulje na vatru", naveo je naš selektor pa dodao:

"Prema ljudima u hotelu da pokažemo poštovanje jer nas oni goste i hrane. Rekao sam im: Kada se vratimo u Beograd radite šta hoćete ali do tada budite džentlmeni i sportisti. Ne uzvisi se, hodaj po zemlji. Nemoj previše da letiš, jer ako tresneš to mnogo boli. Ja sam popio jedno pivo u hotelu i to je bilo to. Napravićemo verovatno neko druženje i večeru, ali nije to najbitnija stvar", zaključio je Piksi koji je izabran za trenera godine u Srbiji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke