Piksi oduševljen Srbijom: "Naš stil niko ne može da odbrani!"

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 02.01.2022.
10:53
Izvor: Sportske.net, RTS

Stojković se osvrnuo na kvalifikacije za Mundijal.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je uspela da se direktno plasira na Mundijal u Kataru ove godine, a jedan od najzaslužnijih jeste i selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

Srpski fudbaleri su napravili veliki podvig u Lisabonu gde su savladali domaći Portugal sa 2:1 što im je donelo i prvo mesto u kvalifikacionoj grupi.

U razgovoru sa RTS, Stojković je istakao da je presudna bila energija iz svlačionice.

"Mislim da su od početka kvalifikacija, u martu, svi osetili energiju, osetili rešenost i spremnost reprezentacije da konačno napravi nešto što će ih usrećiti, jer srpski narod voli uspehe u sportu".

On je rekao da ga raduje stil reprezentacije Srbije koja pod njegovim patronatom igra veoma napadački.

"Igrači su zaista držali koncentraciju, imali strašno i veliko ubeđenje da stil igre koji Srbija ima niko ne može da odbrani. To je poenta ovog fudbala koji Srbija pokazuje. Ono što me posebno radovalo, i postojalo je u svakoj utakmici, to je da se nije desilo da Srbija nije uradila ono što je najteže u fudbalu - da stvara šanse. A mi smo to sa lakoćom radili i postizali golove, na kraju krajeva bili smo najefikasniji u grupi. To dovoljno govori da naš stil, taj ofazivni fudbal, i te kako može da razgali naciju koja želi da vidi tako nešto, a i da se rezultat poklopi na kraju, da budemo svi srećni", smatra Piksi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke