Piksi optimista: ''Nije smak sveta. Pokazali smo karakter...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.09.2023.
23:15
Izvor: Sportske.net

Za razliku od nas, selektor ne deluje zabrinuto.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Posle večerašnje, ali i uz podsećanje na ono što se dešavalo i u prethodnoj utakmici u Bugarskoj, više nismo toliko samouvereni u procenama mogućnosti našeg nacionalnog tima u pokušaju da dođe do Evropskog prvenstva posle više od dve decenije.

Ali, izgleda da to ne važi za selektora Dragana Stojkovića, koga optimizam nije napustio ni posle poraza večeras od Mađarske na ''Rajku Mitiću'' rezultatom 2:1.

''Odlično otvorena utakmica, poveli smo iz prve dobre akcije, zatim imali još dobrih situacija trebalo je i drugi gol da padne, ali nije došlo do toga.

U kratkom vremenskom intervalu smo primili oba gola, posle odbijenih lopti. Činili smo sve da dođemo do gla, ali jednostavno nije došlo do toga. 

Odličan je mađarski golman, imao je nekoliko odličnih intervencija, zato je i rezultat ovakav. 

Ali, smatram da smo zaista bili izuzetno pozitivni u drugom delu meča, pokazali smo karakter,  želeli smo taj gol, momci su dali sve od sebe. I izmene su doprinele da dobijemo na svežini'', rekao je Stojković za RTS.

Šta nam je nedostajalo za bolji rezultat? 

''U fudbalu nedostaje taj gol, malo i sreće, malo da se lopta je odbije do njihovog igrača. Ali, nije smak sveta, podvući ćemo crtu na kraju kvalifikacija, verujem da imamo snage i znanja da ostvarimo taj cilj.

Sledeća utakmica nam je mnogo važna, ali očekujem pobedu u Litvaniji'', optimistički je zaključio selektor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke