Piksi otkrio plan Srbije za Ligu nacija, kako je Vlahović stigao u Juve i savet za Sergeja!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 02.05.2022.
15:40
Izvor: Sportske.net

Hoće li ga vezista Lacija poslušati?

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor Srbije Dragan Stojković dao je opširan intervju za portal Tuto Juve u kojem je akcenat bio na napadaču Juventusa Dušanu Vlahoviću.

Nakon odličnog početka u novom klubu, srpski napadač ima problema da pronađe put do mreže, slično je bilo i protiv Venecije proteklog vikenda kada ga je Maks Alegri zamenio kako bi sačuvao rezultat.

"Imao je dobar početak u novom klubu. Gledao sam ga protiv Venecije, najvažnija stvar za klub jeste pobeda. Svi su očekivali da će dati gol, ali još uvek nisam video njegov fizički maksimum. Dušan može bolje od ovoga, pritisak je zaista ogroman...

Pričao sam sa njim tri ili četiri dana pre utakmice sa Portugalijom. Pitao me je o svojoj budućnosti, razgovarali smo o PSŽ-u, Barseloni, Realu, Juventus... Dušanu sam rekao da ostane u Italiji i da ne menja ligu gde se snašao dobro. Italija je zemlja fudbala na koju se navikao, nisam njegov agent, ali sam ga savetovao da ide u Juventus", otkrio je Stojković.

Deo svoje igračke karijere, Piksi je proveo i u Veroni, pa stoga zna kako je igrati u Italiji.

"Volim vašu zemlju, iako se teže prisećam italijanskog jezika (prim. novinara - 'govori bolje od nekih Italijana'). U ovom trenutku bolje da ostane u Italiji, videćemo šta će biti u budućnosti. On može da igra bilo gde.

Pre nego što sam pristao da postanem selektor, razgovarao sam sa mnogima. Jedan od njih mi je rekao da Srbija ima problem u napadu jer Mitrović tada nije igrao standardno u Fulamu. Ja sam bez razmišljanja rekao da se 'kladim' na mladića koji se zove Vlahović i koji se u tom trenutku mučio u Fiorentini. Sumnjali su, ali ja nisam, od početka sam ga zvao i video sam motivisanog momka sa strašnom levom nogom. Dušan je mašina, nesebičan, uvek ostaje posle treninga da šutira. Vlahović je skroman momak, prizemljen, nikada ne priča o glupostima. Njegova glava je prava. Veoma je inteligentan, fokusiran, samo razmišlja o tome da ojača. Dušan ima ambiciju da želi da postane najjači na svetu. Imaće sjajnu budućnost i sa nama i sa Juventusom", smatra Stojković.

Selektor "orlova" otkrio je deo plana pred početak Lige nacija.

"Počeo sam da ga teram da igra kao prvi napadač, onda se Mitrović vratio u svoju prepoznatljivu formu i sada ih koristim zajedno. Za mesec dana biće Liga nacija, za sada je ideja da na teren izađu i Dušan i Aleksandar od prvog minuta", najavio je ofanzivnu Srbiju, kao i uvek.

Ima Stojković i savet za Sergeja Milinkovića Savića, o čijoj se sudbini sve glasnije govori.

"Došlo je vreme da Sergej promeni sredinu, iskreno, ne znam njegovu sledeću destinaciju. To će sigurno biti vrhunski klub. Ako bi otišao u Juventus, obojica bi napravili revoluciju. Za Lacio bi to mogao biti dobar posao, jer sigurno bi mnogo novca došlo od njegove prodaje. Sergej je jedan od ključnih igrača u našem timu, vrhunski fudbaler, nema mnogo igrača sa njegovim kvalitetom u Evropi", rekao je selektor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke