Piksi ponovo pokrenuo temu koja deli Srbiju: "Zar smo toliko loši?"

Autor: Nemanja Janošev
subota 26.03.2022.
14:30
Izvor: Sportske.net

Veruje da će se uskoro obistiniti najave.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor fudbalera reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi nada se će u našoj zemlji uskoro biti izgrađen nacionalni stadion.

Mnoge zemlje poseduju stadion na kojem igra reprezentacija, a jedna od njih svakako je Mađarska, gde na "Puškaš areni" u Budimpešti domaća selekcija igra svoje utakmice. Upravo je na tom zdanju igrala i Srbija u četvrtak i došla do minimalnog trijumfa u prijateljskom meču.

Dragan Stojković je impresioniran stadionom u Budimpešti i jedan je od zagovarača ideje da se nešto slično dogodi i u Srbiji.

 "Nadam se i sanjam taj dan da stadion poput ovog u Budimpešti imaju Srbija i Beograd. Zar smo mi najgori da nemamo ovako nešto, zar smo toliko loši. Arena Ferenc Puškaš je impresivan, bilo je mnogo lepo ovde. Uživali smo u impozantnoj građevini, na terenu, tribinama... Valjda su ljudi u Srbiji ovo videli, trebalo bi da i mi dobijemo ovako nešto", rekao je Dragan Stojković za "Sportski žurnal".

Selektor naše zemlje je takođe dodao da se nada da će do 2025. godine Srbija dobiti nacionalni stadion, a nedavnom uredom Vlade, utvrđen je Prostorni plan područja posebne namene Nacionalni fudbalski stadion koji obuhvata oko 119 hektara.

Ova tema je podelila fudbalsku i sportsku Srbiju iz razloga što bi stadion u većem delu godine bio bez funkcije. Smatra se da je novac bolje preusmeriti u već postojeću infrastrukturu i poboljšati istu kako bi se stadioni u drugim gradovima renovirali i u budućnosti baš oni potencijalno dočekali i videli reprezentaciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke