Selektor pred Irsku: "Mogu da nam naprave mnogo problema, ali došli smo po pobedu"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 06.09.2021.
21:31
Izvor: Sportske.net

Biće ovo teško gostovanje, ali naš tim ide na pobedu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja svoju borbu za Mundijal u Kataru 2022. godine. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je za irske medije pred sutrašnji meč sa tom reprezentacijom istakavši da njihove naredne protivnike nije poslužila sreća, pogotovo u prethodnom kolu kada su primili dva gola Kristijana Ronalada na samom kraju meča.

"Uvek je teško igrati protiv Irske, zbog mentaliteta po kom Irci nikada ne odustaju, što mi se jako dopada. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, inače ćemo biti u problemu. Mislim da irski fudbaleri žele da pokažu da zaslužuju više bodova nego što imaju i zato ćemo morati da budemo vrlo dobri. Nisu imali sreće protiv Portugalije, to je nešto što se dešava jednom u 100 godina. I Tijeri Anri, tada isto niste imali sreće", našalio se Piksi aludirajući na poraz od Francuske u baražu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010, kada je Anri učestvao u postizanju gola i to rukom.

Gostovanje neće biti lako, ali pobeda je jedino što zanima našeg selektora.

Želimo da pobedimo, ali je za mene još važniji način na koji ćemo to da učinimo. Dakle, stil igre. Prioritet je da igramo lep fudbal, da nastavimo sa napadačkom igrom kao na prethodnim utakmicama. Znamo da će biti veoma teška utakmica, ali daćemo sve od sebe da osvojimo nova tri boda i da napravimo još jedan korak ka Svetskom prvenstvu. Poznat mi je mentalitet Republike Irske, to je ekipa koja nikada ne odustaje od svog cilja. Veoma su koncentrisani, ozbiljni, respektuju taktičke zamisli svog selektora. Sprovode do tančina sve ono što pripreme pre utakmice i mogu da naprave mnogo problema. Sada žele da dokažu da zaslužuju više bodova nego što ih imaju u dosadašnjem toku kvalifikacija. Ali suština je da mi sutra budemo na našem nivou i neće biti bojazni za konačan rezultat”.

Pored brojnih o Aleksandru Mitroviću, nametnulo se pitanje irskih novinara o kvalitetima Dušana Tadića.

On je veoma kvalitetan igrač. Zato sam ga i odredio za kapitena. Reč je o lideru Ajaksa i veoma bitnom igraču za našu reprezentaciju, Ja sam trener koji voli tehnički fudbal, a o Dušanovoj tehnici ne treba trošiti reči. Nadam se da će nastaviti sa ovakvom igrom i da će i dalje doprinositi pobedama Srbije", završio je selektor. 

Meč između Irske i Srbije igra se sutra u Dablinu od 20:45 časova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke