Piksi predložio, UEFA usvojila - Timovi na Euru sa trojicom igrača više!

Autor: Mladen Heleta
utorak 23.04.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Dobra vest za sve selektore.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Evropska fudbalska unija (UEFA) odobriće selektorima da u ekipe za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj pozovu 26 umesto 23 igrača, preneli su danas britanski mediji.

Kako je preneo Skaj, na glasanju Nacionalnog komiteta takmičenja u ponedeljak UEFA je odlučila da omogući selektorima da povedu trojicu fudbalera više, posle predloga pojedinih trenera da se uveća broj igrača zbog gustog rasporeda takmičenja ove sezone i mogućih povreda.

Iako se dugo pominjala, ta promena je po prvi put zvanično predložena početkom aprila u Dizeldorfu, na inicijativu selektora Srbije Dragana Stojkovića, gde se održavala završna edukativna radionica UEFA.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu 2021. godine UEFA je takođe dozvolila da se proširi spisak igrača za takmičenje, posle pandemije koronavirusa, a kako je preneo Skaj, čini se da će od sada to postati običaj za reprezentativna takmičenja pod okriljem UEFA.

Odluka nije zvanično doneta, pošto Izvršni komitet UEFA mora da odobri promenu pravila, ali se očekuje da će to biti formalnost. Članovi Izvršnog odbora sastaće se tek 22. maja, ali se očekuje da će odluka biti doneta daljinski do kraja nedelje.

Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj. Titulu će braniti Italija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bogdan
Tuesday, 23.04.2024
14:22

Taj Piksijev predlog treba da postane i standard za sva velika takmičenja u fudbalu. Zašto idu tri golmana a ne dva?