Piksi: ''Srce mi je puno, tako se poštuju himna i grb!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.09.2024.
23:17
Izvor: Sportske.net

Presrećan je selektor posle večerašnjeg meča.

2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Mnogo kritika je trpeo Dragan Stojković Piksi posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, mnogi su očekivali promenu na klupi, ali umesto toga, on je napravio promene u sastavu tima, što silom prilika, što svojom voljom i taj podmlađeni tim je večeras ostavio odličan utisak na startu Lige nacija protiv evropskog prvaka Španije (0:0).

''Teška utakmica, znali smo šta nas čeka, svako iskakanje ili jurnjava po terenu je ravno samoubistvu, ali smo dovoljno pametni da znamo te stvari.

Odigrali smo po dogovoru i kako smo radili na treningu. Čekali smo šansu i znali smo da će doći do nje, pogotovo u tranziciji, kada se oduzme lopta rivalu.

Oni su najbolji u Evropi, kontrola lopte nije problem za njih, ali morate protiv njih da budete disciplinovani pre svega, da pokažete požrtvovanost i date sve od sebe, da se ne bojite takve igre, a oni su u posedu dominantbni protiv svake ekipe.

Imate još nešto da pitate?'', raspoložen je bio selektor u razgovoru za ''Arenu sport''.

Kako je doživeo Jovićevu propuštenu priliku?

''Nisam mogao sa klupe da vidim, ali sam pitao četvrtog sudiju i on mi je rekao da nije ofsajd. To je zicer, to je penal bez golmana, ali Bože moj, fudbal je igra grešaka, bitno je da je ušao u tu šansu, Živković je odigrao majstorski njemu. To vam je kao u šahu kada matirate protivnika. To je to bilo, ali dobro...''

Šta promeniti u ekipi kada se oporave pojedini igrači, hoće li i dalje imati mesta za Birmančevića, na primer?

''Što bih ga izbacivao?

Kad nosite dres svoje zemlje, morate da date sve od sebe, sve što je u vašoj moći. Tako se pokazuje lojalnost prema dresu, tako se poštuje himna i meni je srce puno kad vidim te momke koji su toliko želeli i dali sve od sebe i to je satisfakcija za trenera, bez obzira na rezultat.

Hvala i svima na podršci koji su bili na Marakani. Momci su dali sve što smo tražili od njih i što sam očekivao, a želeo sam da vidim hrabru Srbiju'', zaključio je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke