Piksi strahuje - Srbija bez dvojice protiv Azerbejdžana, ko bi mogao da preskoči Portugaliju?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 10.10.2021.
10:35
Izvor: Sportske.net

U iduću utakmicu, Srbija ulazi bez dvojice standardnih.

Foto: FSS
Foto: FSS

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi neće moći da računa na dvojicu fudbalera za predstojeći meč koji su bili standardni na utakmici sa Luksemburgom.

Pobedi se u zube ne gleda i Srbija je pregrmela gostovanje u Velikom vojvodstvu, te su na pola puta od zacrtanog cilja u ovom kvalifikacionom ciklusu. Sada sledi Azerbejdžan, ali Srbija će taj meč dočekati bez dvojice igrača koji su kao starteri ušli u okršaj sa Luksemburžanima.

U pitanju su Strahinja Pavlović i Filip Đuričić. Obojica su zaradili svoje parne žute kartone na jučerašnjem susretu i su "orlovi" ostali lišeni pomoći najstandardnijeg centralnog beka našeg tima u kvalifikacijama i ofanzivca Sasuola čija brzina i agilnost i te kako doprinose u kreiranju napada Srbije, posebno u tranziciji.

S povratkom Nikole Milenkovića, kog nismo gledali na jučerašnjoj utakmici zbog blaže povrede, trebalo bi da znači da će upravo popularni Bleki zameniti Pavlovića u predstojećoj utakmici s obzirom na to da je Miloš Veljković pružio sjajnu partiju protiv Luksemburga. Njima dvojici trebalo bi da se pridruži Matija Nastasić.

Kada je reč o zameni za Filipa Đuričića, juče smo videli da je Darko Lazović po ulasku uneo pometnju kraj desne aut-linije. Bio je siguran na lopti, kreirao nekoliko solidnih šansi i nagovestio da bi on mogao biti zamena za Filipa.

U svakom slučaju, ukoliko Srbija savlada Azerbejdžan, žuti kartoni Pavlovića i Đuričića mogli bi da budu okarekterisani kao pozitivni s obzirom na to da će biti spremni za Portugaliju.

Probleme sa žutim kartonima pred Azerbejdžan imaju Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Nemanja Gudelj, što bi, ukoliko bi bili neoprezni, definitivno predstavljalo veliki udarac po ekipu uoči, verovatno, odlučujućeg duela u Lisabonu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke