Piksi već zna tim za Irce - Tadić i Kokeza glavne teme

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 23.03.2021.
17:30
Izvor: Sportske.net

Selektor se dotakao i bivšeg predsednika.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da se nada pobedi u debitantskom meču protiv Republike Irske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Stojković je naglasio da u fudbalu nema garancija za pobedu, te da ne bi bio zadovoljan remijem.

"Kao prvo ovo je prva utakmica i ona je kao takva veoma teška i veoma značajna. Ne postoji garancija da ćete pobediti, izgubiti ili igrati nerešeno. Mnogo je bitno kako ćete igrati. Možete biti mnogo bolji od protivnika, a da ne pobedite. Sa druge strane možete da bude pobednik, a da budete lošiji. Ako me pitate ako sam zadovoljan bodom, naravno da nisam. Opet kažem učinićemo sve da kvalifikacije startujemo sa pobedom. Neće biti lako, ali znamo da možemo", počeo je Stojković izlaganje pred debi u ulozi selektora.

Naglasio je da već zna tim koji će sutra uveče istrčati na teren.

"Mislim da su svi igrači koji igraju napadački su napadači, Naravno da Srbija može da igra sa dva napadača, može i sa tri. Naravno da imam u glavi koji će tim izaći, nisam imao nikakvih problema kod izbora tima, nemam nikakvu dilemu i imam potpuno čistu sliku u glavi", rekao je Piksi.

Zatim je rekao da mu prija poređenje sa novim kapitenom Dušanom Tadićem.

"Ima velike razlike, godine su u pitanju, tako da se razlikujemo u godinama, on je mnogo mlađi. Prija kada te porede sa nekim ko to zaslužuje- Sećam se da je Dušan ranije pokazivao strahovit talenat, raskoš i lepotu te desetke koju nosi. Da li smo isti to je na vama da procenite, ali sam uživao u njegovoj igri protiv Real Madrida. Takvog Dušana Tadića hoću i ovde. Ono što je dobro je da je i on sam svestan da može daleko bolje i više da igra za reprezentaciju", rekao je Stojković.

Za kraj se dotakao je i ostavke dojučerašnjeg predsednika FSS-a Slaviše Kokeze naglasivši da to ne utiče na ekipu.

"To što se desilo naravno da ne utiče na sportski sektor, bićemo spremni bez obzira na mali vremenski period koji provodimo zajedno. Igrači su dovoljno inteligentni da shvate, a shvatili su. Danas ćemo posle konferencije imati još jedan trening i sutra će to izgledati onako kako želimo jer želimo, hoćemo i možemo", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke