Piksi video dobar fudbal na ''Karađorđu'', Voši i Čuki po bod!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.04.2024.
20:32
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva utakmica u Novom Sadu, pričaće se i o sudijskim odlukama..

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U derbiju 28. kola Superlige Srbije, Vojvodina i Čukarički su večeras remizirali na novosadskom ''Karađorđu'', u utakmici kojoj je prisustvovao i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković PiksiMeč je završen rezultatom 1:1, pa sada ove dve ekipe kao i Radnički iz Kragujevca imaju po 44 boda na deobi od četvrtog do šestog mesta na tabeli, s tim da Kragujevčani tek sutra igraju u Lučanima.

Vojvodina je povela posle lepe akcije u 16. minutu meča. Započeo ju je Seri, nastavio Bjeković koji je sa desne strane idealno centrirao na ivicu peterca, a tu je na pravom mestu bio Mihajlo Ivanović koji iskosa sa leve strane udarcem glavom pogađa suprotni ugao - 1:0.

Nekoliko minuta kasnije došlo je do sudara glavama Pavkova i Koraća, pukle su im arkade, pa je usledila nešto duća pauza, a tek što je meč nastavljen, Čukarički je izjednačio. Kapiten Docić je probio po levoj strani, ubacio loptu u sredinu kaznenog prostora, gde je Miladinović lepo primio loptu, a onda je poslao u donji desni ugao gola golmana Carevića - 1:1.

U 32. minutu sporna situacija pred kaznenom prostoru Čukaričkog, gde je Vukašin Jovanović s leđa odgurnuo Vukana Savićevića, i to kao poslednji igrač odbrane, ali ga sudija Živković nije isključio, već mu je pokazao samo žuti karton. 

O toj situaciji će se još pričati u sudijskoj analizi, a Vojvodina i Čukarički su i u nastavku meča igrali dopadljiv fudbal. Bilo je odličnih prilika na obe strane, raspoloženi Mihajlo Ivanović je u dva navrata pogađao stative, zatim je dobar pokušaj imao i Bjeković pre nego što se povredio desetak minuta pre kraja, a na drugoj strani je Kovač propustio priliku da donese prednost ''brđanima'' , tek što je ušao u igru.

Finiš meča obeležili su korneri Luke Adžića. Sećate se da je nedavno postigao dva gola direktno iz kornera protiv Spartaka, pa ni fudbalerima Vojvodine nije bilo svejedno u tim situacijama. U 89. minutu je golman Carević na gol-liniji uhvario loptu koju je Adžić ubacio iz kornera.

U nadoknadi vremena Vojvodina je bila blizu pobede kada je Uroš Nikolić propustio veliku priliku. On je primio loptu na ivici peterca, iskosa sa desne strane, golman Filipović mu je ''skratio ugao'', a Nikolić je snažnim udarcem loptu poslao preko gola.

U poslednjim sekundama meča još jedna sporna situacija koja se proveravala u VAR sobi, ali je procenjeno da Uroš Nikolić nije igrao rukom u kaznenom prostoru Vojvodine.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke