Piksija razbesnela ''gospoda iz Superlige''! Ima mnogo toga da im poruči!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.04.2021.
18:28
Izvor: Kurir

Selektor reprezentacije Srbije u neverici zbog svega što se dešava.

FSS
FSS

Povezane vesti

Odvajanje najmoćnijih evropskih klubova u novo, zatvoreno takmičenje koje su nazvali evropskom Superligom, šokirao je većinu ljubitelja fudbala širom Evrope, nezadovoljni su čak i navijači klubova učesnika tog budućeg takmičenja, a svoj stav na ovu temu danas je izrazio i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

On se oglasio u razgovoru za ''Kurir'', gde nije mogao da sakrije bes prema onima koji su došli na jednu ovakvu ideju koja ugrožava opstanak brojnih drugih klubova širom Evrope.

''Lično mislim da ta poralizacija nije dobra i da... ne upotrebim neku ružniju reč, ali ovo je neka vrsta bezobrazluka da se uopšte dođe na tu ideju. Koliko čujem, tu je uleteo američki novac.

E sad, ako pitate Amerikance za fudbal, oni će vam pričati za fudbal koji oni igraju, reći će da je to soker. Ako je to budućnost evropskog fudbala u sokeru, onda ja nemam reči...

Ja ne podržavam tu ideju koliko god ona nekima izgleda kao dobro, ali zapravo nije dobra... Klubovi koji su se odlučili na ovako nešto, oni su ovim odlučili da se distanciraju od svih ostalih.

Pa gospodo, je l ste vi ti koji ste izmislili taj fudbal?!

Fudbal je malo širi pojam od vas 12 ili koliko vas ima. Nije to baš tako kao što vi mislite. Drugo, odakle crpite te igrače, pa dovodite ih iz nekih fravela, iz nekih rularnih predela i sela...'', istakao je Piksi.

On je svestan da srpskog fudbala u toj novoj podeli karata neće biti ''ni na mapi'', ali mu nije jasno kome i zbog čega smeta dosadašnja Liga šampiona. Piksi sada očekuje da ključnu odluku odigraju nacionalni savezi i priprete najmoćnijim klubovima da neće moći da nastupaju u nacionalnim prvenstvima, ukoliko ostanu pri sprovođenju ideje o Superligi.

Postoje i najave da bi fudbalerima koji budu nastupali za te klubove ubuduće bude zabranjeno da nastupaju za svoje nacionalne selekcije, a s tim u vezi Piksi se malo i našalio:

''Super, sad ćemo sigurno biti svetski šampioni'', uz nadu da će se ipak naći neko razumno rešenje.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke