Piksijeva poruka uplakanom Ronaldu

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 13.04.2021.
11:42
Izvor: Sportske.net

Dragan Stojković Piksi je imao šta da kaže na žalbe koje je izneo Kristijano Ronaldo.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi istakao je u razgovoru za N1 televiziju da niko nije učestvovao u njegovom sastavljanju reprezentacije, a imao je i poruku za Kristijana Ronalda. 

Sa čim se, zapravo, Piksi suočio kada je stigao na klupu reprezentacije Srbije?

"Slušao sam razne priče, neki klanovi, grupe, ovaj je sujetan… Međutim, ovo govorim s punom odgovornošću – toga nema, druženje je na visokom nivou i to me raduje, to tako mora biti jer smo svi tu zbog zajedničkog cilja – da Srbiju odvedemo na Mundijal u Kataru. Nisam video da se igrači ne zalažu, ne trče ili se ne bore. Stvarati dobar imidž što se tiče srpskog fudbala je naša obaveza", rekao je Piksi za "N1". 

Mnogo toga se uzima u obzir kada je sastavljanje nacionalnog tima u pitanju, a pre svega, kvalitet i forma. 

"Gleda se njihova forma, individualni kvalitet… Niko se nije mešao, uticao, imao neki predlog, želju. To je isključivo moja stvar. Biram tako što sednem sam sa sobom, pišem imena, pozicije. To je vrlo jednostavno ako pošteno radite posao, teško da ćete da napravite grešku. Igrači su zaslužili da budu tu i to se i pokazalo. Nisam opterećen rezultatom, mirno spavam jer mi je važno da stvorim grupu igrača koja će isto misliti, imati isti cilj – da predstave svoju zemlju na najbolji način. Da se bore, trče zalažu, da nema individualizma", rekao je Piksi. 

Ima šta da kaže i Kristijanu Ronaldu. 

"Mi smo mnogo puta imali nepravde u prošlosti, ali nismo plakali, žalili se i tražili javna izvinjenja. Da je priznat bilo bi nezasluženo da Portugal slavi. To je najbolja ekipa u Evropi, a mi smo pokazali da možemo da se borimo i da ih nadigramo. Treba da budu srećni da nisu izgubili utakmicu, bio je penal za Srbiju. Iznenađenje što je Ronaldo reagovao na taj način, jedan je od najvećih, nije trebalo to da uradi", rekao je Stojković. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke