Sve ili ništa - Piksijeva proba "supersonične" Srbije protiv Švedske?

Autor: Nemanja Janošev
petak 23.09.2022.
20:30
Izvor: Sportske.net

Sve u napad?

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Srbije sastaju se sutra od 20.45 sati u okviru 5. kola "B" divizije Lige nacija.

Pobeda je imperativ i tu dileme nema. Zašto? Srbija se suočava sa situacijom u kojoj bi prema projekciji bili u trećem šeširu u žrebu za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Plasman u "A" diviziju, Srbiji bi doneo siguran drugi šešir i lakše rivale u kvalifikacijama te potencijalne susrete sa ekipama iz trećeg šešira kao što su Albanija, Rumunija, Crna Gora, Finska, Slovenija... 

"Za razliku od junskog termina kada smo imali četiri utakmice u deset dana, sada je raspored mnogo povoljniji. Nema prostora, a ni potrebe za nekim improvizacijama. Neću sigurno iznenaditi javnost startnom postavom. Nema Milenkovića zbog povrede, ostali smo i bez Gudelja, ali tu su drugi momci na koje uvek mogu da se oslonim i znam da će sigurno da odgovore zadatku. Nemam dilemu oko tima, pre tri dana sam stvorio sliku u glavi i svaki trening samo potvrđuje da sam doneo dobru odluku", rekao je selektor Stojković.

Dakle, prema rečima našeg selektora, kalkualcija nema i vrlo je moguće da ćemo videti možda i najofanzivniju Srbiju u poslednjih nekoliko godina.

Kako je Predrag Rajković suspendovan, nema dileme da će na golu biti Vanja Milinković-Savić čija forma je na visokom nivou ove sezone. Odbranu bi trebalo da čine Miloš Veljković, Stefan Mitrović i Strahinja Pavlović koji se dobro snašao u Salcburgu.

Po krilima će prema svemu sudeći delovati Filip Kostić i Darko Lazović, dok će konce na sredini vući Sergej Milinković-Savić, verovatno fudbaler sa najboljom formom u selekciji i Saša Lukić. Na svojoj omiljenoj poziciji, ispred vezista, a iza napadača, biće Dušan Tadić dok bi Piksi mogao da pokuša sa Dušanom Vlahovićem i Aleksandrom Mitrovićem kao dvojicom najisturenijih. Nema prostora, reče selektor. Onda je ovo veče za supersoničnu Srbiju koja bi u stilu mogla da pozdravi mališane koji će doći na stadion "Rajko Mitić".

SRBIJA: Vanja Milinković-Savić - Veljković, Mitrović, Pavlović - Kostić, Sergej Milinković-Savić, Lukić, Lazović - Tadić - Vlahović, Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke