Piksijeve muke oko kapitena: "Celu noć nisam spavao"

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 23.03.2021.
16:52
Izvor: Sportske.net

Dileme nije bilo.

FSS
FSS

Povezane vesti

Fudbaler Ajaksa Dušan Tadić novi je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, potvrdio je selektor Dragan Stojković Piksi našalivši se da je imao velike muke oko izbora lidera "orlova".

Još od kad je saopšten spisak da nekadašnji jugoslovenski fudbaler ne računa na dosadašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova bilo je poznato da će Tadić preuzeti traku.

Dileme nije imao ni Piksi, koji je dan pred početak kvalifikacija za Mundijal potvrdio ovu odluku.

"Toliko je teška odluka bila, da sinoć nisam mogao da spavam. Naravno da je laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten i tu ništa nije sporno. Za mene su svi igrači figurativno kapiteni, on će biti jedan od predvodnika, nosi lep dres na leđima i mislim da je dovoljno kvalitetan igrač da bude kapiten", rekao je Stojković.

Zatim je diplomatski pokušao da rastereti Tadića, kojem neće biti prvi put da protiv Iraca kosi kapitensku traku na ruci kao reprezentativac.

"Mislim da kod nas previše pridajemo značaja toj kapitenskoj traci. Mislim da morate da obavljate zadatak, kao jedan od iskusnih igrača naravano da je najveća odgovornost na meni. Nije bitno ko će da nosi traku, svi nosimo odgovornost i svi ćemo biti kapiteni", rekao je Stojković.

Oglasio se i novi kapiten "orlova" koji je konstantnost stavio ispred forme.

"Mislim da se ta reč forma stalno spominje, a ja više verujem u konstatnost. Uvek treba da težiš da budeš na određenom nivou, moraš da budeš konstantan, da se dokazuješ. To moderan fudbal zahteva od tebe i nikad ne smeš da se opustiš", naveo je Tadić.

Podsetimo "orlovi" su u ponedeljak uveče imali prvi trening sa novim selektorom, a već u sredu uveče na beogradskoj "Marakani" očekuje ih duel protiv Iraca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke