Piksijeve tri opcije pred ono pravo

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 11.11.2021.
12:17
Izvor: Sportske.net

Kakav će biti tim Srbije za duel sa Katarom?

FSS
FSS

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Srbije sastaju se sa selekcijom Katara u Beogradu 11. novembra u prijateljskom meču.

Uoči utakmice sa Portugalijom koja će odrediti sudbinu „orlova“, Srbija će morati da „odradi“ prijateljski duel sa zemljom  domaćinom Svetskog prvenstva. Dragan Stojković nije fan utakmica koje nisu takmičarske, ali ovog puta je prinuđen na tako nešto.

Prethodni put, Srbija je sa 4:0 savladala ovaj tim, a blistao je Filip Đuričić koji je ovog puta neizvestan, pa i za utakmicu sa Portugalijom. Isto važi i za Filipa Kostića, budući da i on ima manjih problema.

Dragan Stojković će, izvesno je, mešati karte za ovaj duel. Neće želeti da reskira sa eventualnom povredom nekog od važnijih igrača s obzirom na to da je ritam ionako ubitačan, te bismo mogli da vidimo fudbalere sa manjom minutažom u klubovima poput Matije Nastasića, Nemanje Radonjića, Luke Jovića, dok bi na golu šansu mogao da dobije Mile Svilar ili Vanja Milinković-Savić, čiji poziv je iznenadio mnoge, posebno nakon pređašnje Piksijeve izjave kada nije ni znao ko je on. Ipak, Vanja je svojim partijama zaslužio poziv u nacionalni tim i praviće društvo rođenom bratu Sergeju.

To da li će biti dosta rotacija, Dragan Stojković nije želeo da otkriva, već je rekao da postoje tri plana za utakmicu sa Katarom.

„Postoje tri opcije za Katar. Prva je da odigramo u ful sastavu, druga je da sa "B" timom i da napravimo neki miks. Koju opciju ćemo izabrati, to ćemo videti. Ko god bude izašao tada, verujem da će pružiti ono što ja očekujem. Trebalo bi da budemo pametni, Katar za nas nema značaj i znate moje mišljenje o prijateljskim utakmicama, tako da, pretpostavljam da će doći do nekih izmena što se tiče te utakmice", kazao je Dragan Stojković na konferenciji za medije posle objavljenog spiska.

Kada je reč o selekciji Katara, njih sa klupe vodi Španac Feliks Sančez, čovek koji poznaje tamošnji fudbal u dušu. Zanat je pekao u Barseloninoj akademiji, a potom se preselio u Katar i tamo radio sa mlađim kategorijama došavši do prvog tima 2017. Dve godine kasnije, vodio je ovu reprezentaciju do trona na azijskom kontinentu, ali se ne može pohvaliti enormnim procentom pozitivnih rezultata u ovom timu, čega su u tamošnjem Savezu svesni. Projekat Katara da dovedu Svetsko prvenstvo po prvi put u neku od arapskih zemalja bio je dug i mukotrpan. Ipak, napravili su najsavremenije stadione, pa čak stvorili nove gradove, uz izrabljivanje radnika, ne bi li ispunili sve uslove u roku. Stadioni su poput svemirskih brodova, sa rashladnim sistemima pokraj terena kako paklene vrućine ne bi predstavljale problem igračima, ali i navijačima. Učešće selekcije Katara na Mundijalu, koje verovatno ne bi izborili na terenu, prvo je u istoriji ove zemlje.

Dragan Stojković će za meč sa Katarom imati na raspolaganju 27 fudbalera, od kojih su, kako smo naveli, neizvesni imenjaci Đuričić i Kostić.

GOLMANI: Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Mile Svilar, Vanja Milinković-Savić.

ODBRANA: Strahinja Pavlović, Stefan Mitrović, Miloš Veljković, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nikola Milenković.

VEZNI RED: Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Marko Grujić, Uroš Račić, Nemanja Radonjić, Darko Lazović, Andrija Živković, Filip Kostić, Filip Mladenović, Mihailo Ristić, Sergej Milinković-Savić, Filip Đuričić, Dušan Tadić.

NAPAD: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke