Pitali ste se otkud Jedinstvo Ub u Prvoj ligi Srbije? Evo detaljnog objašnjenja!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.06.2022.
23:15
Izvor: Sportske.net

Da li je sada sve jasno?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

U Prvoj ligi Srbije dobili smo i jednu neočekivanu promenu u susret novoj sezoni. FK Žarkovo je doneo odluku da naredne sezone ne ulestvuje u Prvoj ligi Srbije, što je otvorilo jedno upražnjeno mesto u ovom takmičenju.

Bilo je javnih apela da to mesto popuni čačanski Borac 1926, ali na kraju je odlučeno da novi učesnik PLS bude ekipa Jedinstva sa Uba koja je prethodnu sezonu završila kao trećeplasirana u Srpskoj ligi Zapad.

Bilo je iznenađenih zbog ovakve odluke, ali danas su iz kluba objasnili zbog čega su baš oni zaslužili da se nađu u višem rangu takmičenja.

''Zašto je Jedinstvo u Prvoj ligi? ⚽

Mnogi su se juče zapitali zašto je baš FK Jedinstvo Ub popunilo upražnjeno mesto u PLS. Pominju se izrazi ’doprinos razvoju srpskog fudbala’, ’promocija u interesu fudbala’, ’sportski motivi’ itd.

Za sve one koji nisu u potpunosti upućeni u zdravu fudbalsku priču koja se gaji na Ubu – evo prilike da se bolje upoznate sa nama.

Jedinstvo svoje utakmice igra na Stadionu 'Dragan Džajić' Zapadna tribina koja ima 1300 stolica potpuno je pokrivena, a u planu je pokrivanje istočne tribine i postavljanje reflektora.

Igračima je na raspolaganju i Sportski centar 'Matić' koji ima terene i sa prirodnom i sa veštačkom travom. Takođe se, u okviru istog sportskog centra nalaze i teretana, sala za sastanke i sauna. Crveno-beli imaju sve uslove da pripremni period pred svaku sezonu odrade na Ubu, ali i pored toga, do sada su tri puta zimske pripreme obavili u Antaliji.

Ne smemo zaboraviti ni gradski sportski centar 'Školarac' koji takođe poseduje terene sa veštačkom i prirodnom travom gde je najnoviji teren dobio ime 'Žoze Murinjo' i u sklopu koga se nalazi i Muzej fudbala koji će se uskoro otvoriti.  Sve selekcije Jedinstva mogu da koriste sve gradske terene za treninge i utakmice u bilo kom trenutku.

Kada govorimo o rezultatima i utakmicama FK Jedinstvo Ub, moramo još jednom da naglasimo statistiku dostojnu rubrike Verovali ili ne kada je u pitanju srpski fudbal. U sezoni kada je osam ekipa ispadalo iz Srpske lige Zapad (20/21), ekipa Jedinstva je u prolećnom delu te sezone na utakmicama protiv ovih ekipa osvojila 24 boda. (od mogućih 24)

Ono što je sveže u pamćenju navijača jesu utakmice protiv GFK Sloboda i FK Budućnost Arilje na kraju upravo završene sezone. Crveno-beli  su obe utakmice odigrali potpuno isto iako su protivnicima bili potrebni bodovi za ulazak u viši rang odnosno za ostanak u ligi.

Ako se vratimo malo unazad i setimo se perioda korone kada je liga bila prekinuta i kada igrači nisu mogli da treniraju zbog zabrane okupljanja, moramo da naglasimo da klub nije zaboravio na naše igrače, oni su i tada mogli da računaju na oslonac i pomoć u finansijskom smislu.

Nažalost, bavljenje sportom često sa sobom nosi i onaj težak deo kao što su povrede, operacije i oporavak igrača. Imalo je Jedinstvo dosta pehova u poslednje vreme i dosta teških povreda nije zaobišlo naše prvotimce. Ali, klub je snosio sve troškove lečenja, operacija i oporavka igrača.

Cilj ovog teksta nije hvalisanje ili omalovažavanje nekog drugog, želimo samo da približimo javnosti kakav se to fudbal igra na Ubu, koje su to vrednosti koje FK Jedinstvo vrednuje i zašto se 'doprinos razvoju fudbala' vezuje uz ime našeg kluba.

Vidimo se u Prvoj ligi, hvala svima na lepim rečima.
Na slikama u ovoj objavi možete videti deo onoga što definiše fudbal na Ubu.

Sportski pozdrav'', navodi se u objavi na Instagram nalogu Jedinstva iz Uba.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke