Pitanje za Milojevića - Duarte ili Šerif?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 28.07.2024.
15:35
Izvor: Sportske.net

Ko bi trebalo da ima prednost?

Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde su prošle večeri remizirali sa lučanskom Mladosti na stadionu "Rajko Mitić" rezultatom 2:2 u drugom kolu Super lige Srbije.

Već na samom početku sezone, kiks izabranika Vladana Milojevića koji nije krio nezadovoljstvo zbog lošeg pristupa ekipe, ali i pojedinaca za koje samo on zna šta je tačno trebalo da rade na terenu, a nisu.

Zvezdin heroj prošle večeri jeste Šerif Endiaje koji je svojim golom u 91. minutu doneo izjednačenje, ali pre toga Senegalac nije mnogo toga uradio na terenu.

S druge strane, ozbiljan doprinos na terenu imao je Bruno Duarte koji je doveden iz portugalskog Farenzea ne bi li predstavljao alternativu Šerifu, a usput i bio prvi izbor ukoliko ovaj napusti klub. 

Duarte se pokazao kao neko ko može da se spusti nekoliko linija i bude aktivniji u samoj izgradnji napada. Šerif tako nešto ne može da ponudi u toj meri, ali je takođe igrač sposoban da se zagradi, odloži i stvori prostor. S druge strane, brazilski napadač se zvezdaškoj javnosti predstavio kao neko kome nije neophodno previše šansi za egzekuciju za razliku od Šerifa, pa se postavlja pitanje ko bi od njih trebalo da ima prednost u sistemu Vladana Milojevića koji podrazumeva jednog isturenog napadača?

Duarte je juče upisao i asistenciju kada se izvukao na krilo i desnom poslao vrlo osećajan centaršut na peterac za Šerifa koji nije pogrešio. Njih dvojica su protiv Mladosti igrali zajedno čitavo drugo poluvreme, s tim što to sigurno ne bi bio slučaj da Crvena zvezda nije jurila dva gola zaostatka, pa je to opcija koju bismo izgledno viđali samo u takvim situacijama.

Bivši špic Farenzea se ozbiljno nametnuo po dolasku sa već tri gola u koliko je učestvovao pokazavši raznolikost u odnosu na Šerifa, pa bi Milojević trebalo dobro da razmisli za iduću sedmicu i meč sa Tekstilcem, te pokuša sa njim od prvog minuta.

Šerif Endiaje ove sezone ima učinak od tri pogotka, Bruno Duarte dva, uz jednu asistenciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke