Piter Olajinka će procvetati na proleće, samo još ovo fali...

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 11.02.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Sedam golova i tri asistencije u ovom momentu. Neko čija bi rola mogla da bude od velikog značaja u borbi za titulu.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Dobila je Crvena zvezda letos dokazanog krilnog napadača u vidu Pitera Olajinke, ali ne može se reći da je u prvom delu sezone on imao zapaženu rolu kod Baraka Bahara uprkos šest postignutih pogodaka i tri pripremljena u Super ligi Srbije. U ostalim takmičenjima, nije imao direktan doprinos.

Vladan Milojević je na pripremama pokazao da će mu dati prostor svestan kvaliteta koje ima levokrilni fudbaler, a na prolećnoj premijeri je učinio isto i Piter Olajinka je pokazao da bi drugo poglavlje u aktuelnoj sezoni moglo da bude znatno učinkovitije za njega.

Olajinka je neko ko se kretao vrlo dobro u duelu sa Voždovcem koji je pripao Crvenoj zvezdi sa 2:1. Širio je poslednju liniju rivala u kontinuitetu, što gostujući sastav nije baš najbolje uspevao da iskontroliše. Stoga se i stvaralo dosta prostora na levoj strani za njega, a on je bio opasan u brojnim navratima. Neretko usamljen, Piter Olajinka je imao tri vrhunske prilike da, osim postignutog gola za 2:0, Crvenoj zvezdi olakša subotnje popodne na stadionu "Rajko Mitić". Ukoliko uporedimo period pod Barakom Baharom, uloga mu se zasnivala više ka centralnom koridoru.

Izgledao je poletnije, sa još većom željom nego li u ranijem delu sezone. Dobri potezi, kontrola lopte, ulazi u završnicu... Samo, nedostajao je taj finiš da Nigerijac upriliči jednu dobru partiju još ponekim golom. To će morati da popravi za težak raspored koji predstoji ekipi.

Dobro je sarađivao i sa Osmanom Bukarijem kojem je, na žalost crveno-belih, uskratio dve fenomenalne asistencije. Razumeju se, a i sam Bukari je imao nešto više razumevanja za saigrače nego obično, kada je reč o završnici napada pa je prvo gledao njih u tim situacijama.

Sveži Pitera Olajinka, silno motivisaniji i željan dokazivanja je nešto što bi Crvenoj zvezdi moglo mnogo toga da donese u nastavku sezone. Usput, gledali smo ga i u ponekim povučenijim rolama. Još samo da i realizacija u njegovom slučaju dođe na svoje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čons
Monday, 18.03.2024
13:58

Олаинка је већ сада драгуљ и гол играч и лево и десно крило и бек,огромни радијус кретања,рођени борац ТАКВОГ ИГРАЧА САМО ТРЕНЕР ДА САЊА.