''Plavi'' debitovao pobedom, ''Orlići'' se probili na treće mesto

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.03.2022.
18:51
Izvor: Sportske.net

Pod vođstvom novog selektora mlada reprezentacija Srbije danas zasluženo trijumfovala u Beogradu.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

U sedmom kolu kvalifikacione Grupe H za plasman na Evropsko prvenstvo, mlada reprezentacija Srbije je večeras na stadionu Voždovca savladala selekciju Severne Makedonije rezultatom 2:1.

Ovo je drugi trijumf ''Orlića'' u ovoj grupi, a prvi pod vođstvom novog selektora Gorana Stevanovića, pa Srbija sada ima osam osvojenih bodova na trećem mestu na tabeli, dva više od večerašnjeg rivala.

Srbija je povela iz prve prave prilike na utakmici. Igrao se deveti minut meča, Nikola Terzić je sa desne strane odlično izveo korner,a na drugoj stativi je loptu sačekao Miloš Pantović koji je bio potpuno zaboravljen od strane makedonskih defanzivaca i nije mu bilo teško da udarcem glavom pošalje loptu u mrežu - 1:0.

Mogla je Srbija pred kraj poluvremena i do drugog gola, kada je Pantović sa desne strane pronašao Tedića, ovaj odmah šutirao oštro po zemlji, ali je golman Denkovski izvanredno intervenisao. U situaciji jedan na jedan makedonski golman je nogom izbio loptu koja je došla do Pantovića, usledio je i njegov šut, ali opet Denković nogom zaustavlja tu loptu!

U 59. minutu veliku priliku je propustio i Stefan Mitrović posle odličnog centaršuta Rogana sa desne strane. Mitrović je na oko 10-11 metara zahvatio loptu glavom, potpuno neometan, ali ju je poslao pored desne stative.

Bolja igra Srbije je konačno krunisana u 82. minutu kada je Nemanja Jović duplirao prednost. Daničić je munjevito prošao po levoj strani, odlično centrirao za Milovanovića čiji je šut zaustavio Denkovski, ali lopta se odbila do Jovića koji je iz punog trka snažnim udarcem ''pocepao mrežu'' - 2:0 za Srbiju.

Samo minut kasnije, Dimovski je vratio nadu Makedoncima! On je lepo prihvatio loptu upućenu sa sredine terena, iskoristio nepažnju srpskih štopera, izbio jedan na jedan sa golmanom Gordićem i preciznim udarcem ga savladao za 2:1. Bio je to prvi šut Makedonaca u okvir našeg gola...

Bez obzira na ovaj kiks, ''Orlići'' su do kraja meča uspeli da zadrže minimalnu prednost i upišu zasluženi trijumf.

-

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke