PLS - Inđija sve bliža povratku u Super ligu, Loznica ubedljiva, remi na Banjici

Autor: Darko Mitrović
subota 26.02.2022.
16:37
Izvor: Sportske.net

Gde su jesenas stali, nastavili su danas na startu drugog dela sezone.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Završena je zimska pauza i za prvoligaše, juče su Javor Matis i Grafičar igrali bez golova u Ivanjici, a ovog popodneva odigrano je još šest mečeva 22. kola Prve lige Srbije.

Vodeća Inđija nastavila je seriju pobeda započetu u finišu prvog dela sezone. Inđijci su danas na svom terenu savladali Mačvu sa 2:1 i sada na vrhu tabele imaju 49 bodova, sedam više od prvog pratioca, ekipe novosadske Mladosti.

Inđija je povela golom Nedeljkovića u 16. minutu meča, gosti su izjednačili dva minuta kasnije preko Kukuličića, a konačan rezultat postavio je Marko Stojanović u 38. minutu meča.

Drugoplasirana Mladost je danas gostovala u Dobanovcima, gde je igrala nerešeno, 1:1 protiv domaće ekipe Budućnosti. Vidakov je u 36. minutu postigao gol za goste, a bod domaćima doneo je Zdravković u 45. minutu.

Isti rezultat i u duelu bivših superligaša, Rada i OFK Bačke. Karišić je u 39. minutu doveo Bačku u vođstvo, a Rad je do boda došao zahvaljujući golu Stojanovića pred kraj prvog poluvremena.

Radnički iz Sremske Mitrovice je, golovima Abubakara Sadika u 52. i Nikole Novića u 60. minutu savladao goste iz Žarkova sa 2:0, a najubedljiviji su danas bili Loznica i Timok. Loznica je na svom terenu savladala Zlatibor sa 4:1, a Timok je kao gost u ''derbiju začelja'' bio bolji od poslednjeplasiranog Kabela u Novom Sadu - 3:0.

Golove za Loznicu postigli su Komarčević u 24, Obadović u 47, Kijevčanin u 68. i Milinković u 82. minutu, a poraz Zlatibora ublažio je Spasojević u 84. minutu.

Timok je poveo golom Petrovića u 15. minutu, prednost je duplirao Pantić iz penala u 30, a konačnih 3:0 postavio je Đukić u 53. minutu meča.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke