PLS - Javor sa kreča na čelo karavana

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 10.12.2018.
19:54
Izvor: Sportske.net

Ivanjičani golom iz kaznenog udarca savladali Slobodu i izbili na čelo prvoligaške tabele.

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Poslednja utakmica 22. kola Prve lige Srbije odigrana je u Užicu gde je ekipa Slobode ugostila Javor Matis.

Gosti iz Ivanjice slavili su rezultatom 1:0 (1:0) golom koji je Ivan Marković postigao u 24. minutu sa bele tačke.

Na startu meča videli smo po jedan udarac sa distance na obe strane, ali su oba šuta bila nedovoljno precizna, a samim tim i bezopasna po golmane Đogatovića i Koča.

Prvu pravu priliku imao je domaćin nakon prodora po levoj strani, ali je Vladan Đogatović sprečio Slobodu da dođe do prednosti.

Sredinom prvog poluvremena Javor preuzima inicijativu, najpre preti preko Petkovića, a onda u 22. minutu Marko Kolaković biva oboren u kaznenom prostoru. Jovan Šegrt je bez oklevanja pokazao na belu tačku, premda se radilo o kontaktu koji nije imao veliki intenzitet i koji se dogodio posle kornera.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ivan Marković. Bio je to četvrti gol koji je napadač Javora postigao sa "kreča", a sedamnaesti od početka sezone. Ispostavilo se i da je odlučio pobednika.

Do odlaska na odmor Sloboda uspela da se oslobodi pritiska i da zapreti gostima, a sporna situacija viđena je u 38. minutu kada je Obradović oboren u kaznenom prostoru ali je Šegrt procenio da nije bilo osnova za penal.

Nastavak utakmice doneo je mnogo manje uzbuđenja. Sloboda je svoju najbolju priliku imala preko Marušića posle prekida, a Javor je kako je vreme odmicalo spuštao ritam meča i uspešno privodio posao kraju.

Teren je do kraja postao jako težak za igru, što je takođe odgovaralo gostima koji su branili rezultat, pa je na kraju ostao aktivan saldo iz 24. minuta.

Javor je pobedom u Užicu stigao do četrnaestog trijumfa u Prvoj ligi Srbije, pa se sa 46 osvojenih bodova vratio na čelo tabele.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke