PLS - Nova smena na čelu tabele, remi u derbiju kola

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.12.2018.
16:11
Izvor: Sportske.net

Inđija je iskoristila poraz Zlatibora u Čačku i preuzela lidersku poziciju na tabeli Prve lige Srbije barem do sutrašnjih mečeva kojima će biti kompletirano 22. kolo.

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Šest mečeva 22. kola Prve lige Srbije odigrano je u nedeljnom terminu od 13 časova.

Zlatibor je kratko bio na čelu karavana, pošto je posle današnjeg poraza u Čačku (2:0) prepustio vrh tabele ekipi Inđije koja je savladala Bežaniju na domaćem terenu golovima Milana Janjića i Nebojše Ivančevića u završnici susreta.

Novi Pazar je doživeo još jedan poraz i ostao zakovan za dno tabele sa samo sedam osvojenih bodova. Bivši superligaš bio je blizu osvajanja jednog boda, ali je Žarko Jeličić pogodio za Budućnost iz Dobanovaca u poslednjem minutu i postavio konačnih 1:2 (0:1) na stadionu kraj Jošanice.

Gosti su poveli golom Vladimira Peralovića u 29. minutu, a Suad Mavrić je u 68. poravnao na 1:1 i dao nadu Novom Pazaru da može do bod(ov)a. Jeličić je u poslednjem minutu zapečatio sudbinu domaćina i ostavio Novi Pazar zakovan za dno.

Pobedu rezultatom 2:1 (1:0) na gostujućem terenu slavila je i ekipa Metalca. Klub iz Gornjeg Milanovca slavio je protiv Teleoptika u Zemunu golovima Marka Anđića i Nemanje Krstića, a jedini gol za "Optičare" bio je delo igrača gostujućeg tima. Lazar Vujanić pogodio je sopstvenu mrežu devet minuta pre kraja.

U Kragujevcu nije bilo pobednika. Derbi kola između Radničkog 1923 i Sinđelića završen je rezultatom 1:1 (1:0) iako je domaćin vodio do 70. minuta.

Prednost Kragujevčanima doneo je Mile Vujisin golom u 36. minutu, a dvadeset minuta pre kraja susreta konačan rezultat postavio je Lazar Tufegdžić.

Na stadionu "Mladost" u Kruševcu Trajal je savladao OFK Žarkovo golom Nemanje Milisavljevića iz kaznenog udarca u 38. minutu.

U ponedeljak se igraju poslednje dve utakmice 22. kola Prve lige Srbije. OFK Bečej 1918 dočekuje TSC iz Bačke Topole, dok će davljenik iz Užica podeliti megdan sa Javor Matisom na Begluku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke