PLS - Probudio se Radnički, i Kolubara sve bliža Superligi!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.05.2021.
18:51
Izvor: Sportske.net

Kabel posustaje u trci, ali mogao bi već u sledećem kolu da se vrati na drugo mesto.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Danas su odigrane utakmice 30. kola Prve lige Srbije, a u centru pažnje bile su utakmice u Kragujevcu i Novom Sadu.

Kragujevački Radnički 1923 danas je dočekao ekipu Loznice na ''Čika Dači'' i slavio sa 1:0, a gol odluke postigao je Marko Mirić u finišu prvog poluvremena, kada je udarcem glavom uspeo da lobuje golmana gostiju.

Posle primljenog gola, Lozničani su bili znatno konkretniji. Pogodili su prečku iz slobodnog udarca, nešto kasnije i stativu, sredinom drugog poluvremena golman domaćih Lukić je odbranio i jedan ''zicer'' gostima, a Radnički je u 90. minutu propustio priliku da ubedljivije trijumfuje, pošto Nikodijević nije uspeo da savlada golmana Ružića. Čuvar mreže gostiju je zaustavio šut napadača Radničkog.

Ovo je prva pobeda Radničkog još od 24. marta, ako ne računamo meč sa Borcem koji su Kragujevčani dobili službenim rezultatom. Oni sada na vrhu tabele imaju 62 boda, a prvi pratilac im je od danas ekipa Kolubare, koja je u Novom Sadu savladala Kabel sa 1:0. Kolubara sada ima 57 bodova i preuzela je drugo mesto, sa bodom više od Novosađana.

Gol kojim je Kolubara danas slavila u Novom Sadu postigao je Vasiljević u 25. minutu iz penala, a obe ekipe su meč završile sa po jednim igračem manje. Mandić je isključen u ekipi Kabela kada je skrivio penal, a sredinom drugog poluvremena kolubara je ostala bez isključenog Vasiljevića zbog dva žuta kartona.

Sledeće kolo obeležiće derbi u Lazarevcu, gde će Kolubara dočekati vodeći Radnički 1923. Ako Radnički ostane neporažen, Kabel će imati priliku da se vrati na drugo mesto koje vodi u Superligu. U suprotnom, Kolubara će se značajno približiti tom cilju.

U nastavku pogledajte i ostale današnje rezultate u Prvoj ligi Srbije. 

PLS, 30. kolo

Dinamo Vranje - Borac 1926 0:1
Grafičar - Jagodina 2:0
IMT - Budućnost 5:2
Kabel - Kolubara 0:1
Radnički 1923 - Loznica 1:0
Radnički Pirot - Trajal 1:1
Sloga - Dubočica 2:2
Radnički SM - Železničar Pančevo 2:0
Žarkovo - Zemun 0:1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke