PLS - Prvenac Jagodine u 'Zemunelu'

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 16.09.2017.
11:56
Izvor: Sportske.net

Prve dve utakmice 5. kola Prve lige Srbije odigrane su u petak. Jagodina upisala prvenac u novoj sezoni i ostavila Teleoptik na dnu. Na "Slanoj Bari" došlo "iz dvojke u keca".

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Takmičenje u Prvoj ligi Srbije nastavljeno je mečevima petog kola koje je otvoreno u petak, duelima u Zemunu i Novom Sadu gde su domaće ekipe Teleoptika i Proletera ugostile Jagodinu i Bežaniju.

Sportski centar Partizan-Teleoptik bio je poprište duela dva tima sa dna tabele koji su posle četiri kola kombinovano imali jedan osvojen bod i šest postignutih golova.

Jagodina je izašla na megdan Teleoptiku posle ubedljivog poraza od kragujevačkog Radničkog 1923 koji je očito upalio alarmu u gradu na Belici.

Trener Vladan Petrović napravio je nekoliko promena u startnoj postavi, na gol stavio kadetskog reprezentativca Aleksu Milojevića što se pokazalo kao dobro rešenje, pošto su Jagodinci u Zemunu ostvarili prvu pobedu u ligi.

Jagodina je savladala Teleoptik rezultatom 2:0 (0:0) golovima koje su u drugom poluvremenu postigli Mladen Stoicev i Naemeka Ađuru.

Problem za gostujuću ekipu mogla bi da predstavlja povreda mladog Alekse Januševića koji je već u 22. minutu morao van terena zbog preloma nosa. Ostaje da se vidi koliko će Janušević pauzirati.

Jagodina je ovim trijumfom predala "fenjer" Teleoptiku koji se posle pet odigranih utakmica nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.

U narednom kolu Jagodina dočekuje Inđiju, dok će Teleoptik gostovati Sinđeliću iz Beograda.

Drugi meč petog kola koji je igran u petak završen je trijumfom domaće ekipe. Bežanija je na "Slanoj Bari" ispustila dva gola prednosti koja je imala na poluvremenu pa je na kraju Proleter slavio sa 3:2 (0:2) i tako stigao do treće prvenstvene pobede.

Ostale utakmice 5. kola Prve lige Srbije na programu su danas a sastaće se:

16:00
Radnički - Dinamo
Radnički 1923 - Sinđelić
Inđija - ČSK Pivara

16:30
Temnić 1924 - Budućnost

19:00
Novi Pazar - TSC Bačka Topola
Sloboda - Metalac

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke