PLS - Zvezdina filijala povela sa 2:0, pa primila pet golova, Inđija opet na vrhu

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.09.2021.
22:47
Izvor: Sportske.net

Poraz za porazom ekipe Grafičara.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Danas su odigrane utakmice osmog kola Prve lige Srbije, koje je donelo novu smenu na vrhu tabele.

Na lidersku poziciju se vratila ekipa Inđije koja je danas posle preokreta savladala Zvezdinu filijalu Grafičar rezultatom 5:3. Gosti su poveli golom Andrije Radulovića već u prvom minutu, a prednost je duplirao Stanković u 24. minutu.

Međutim, to nije poremetilo Inđijce koji su ekspresno uzvratili i već do poluvremena su napravili preokret golovima Milosavljeva, Stojanovića i Žakule. Tu se nisu zaustavili, pa su Desančić u 54. i Nedeljković u 56. minutu rešili pitanje pobednika, za vođstvo od 5:2. Do kraja, Goljanin je golom u 74. minutu ublažio poraz Grafičara.

Pre ovog kola lider je bila novosadska Mladost GAT koja je danas doživela ubedljiv poraz od Železničara u Pančevu rezultatom 3:0. Kostić je u 11. minutu postigao vodeći gol, Marković je u 45. povisio na 2:0, a početkom drugog poluvremena Milošev je postavio konačnih 3:0.

Poraz Mladosti iskoristila je i Mačva koja je kao gost slavila u Žarkovu sa 3:1 i probila se na drugo mesto. Popović u prvom, Gigić i Stzevanović u drugom poluvremenu bili su strelci za Mačvu, a Zuvić je početkom drugog poluvremena postigao jedini gol za Žarkovo.

Javor je u Ivanjici golovima Ibrahima Tanka u petom i Eliomara silve u 60. minutu savladao Bačku sa 2:0, a Rad je na Banjici bio bolji od Zlatibora rezultatom 2:1. Oba gola za ''Građevinare'' postigao je Gojković u prvom poluvremenu, a Denić je u poslednjim trenucima meča postigao počasni gol za Zlatibor.

Prva liga Srbije, 8. kolo

Inđija - Grafičar 5:3
Kabel - IMT 0:3
Loznica - Timok 2:0
Rad - Zlatibor 2:1
Radnički SM - Budućnost Dobanovci 3:0
Žarkovo - Mačva 1:3
Železničar Pančevo - Mladost GAT 3:0
Javor - Bačka 2:0

Tabela Inđija 19, Mačva, Mladost po 17, Žarkovo 16, Javor 14...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke