Po pucanj Zvezde i Šerifa, srpski šampion ranjen putuje u Moldaviju

Autor: Nemanja Janošev
utorak 03.08.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Bez pobednika u prvom meču.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Šerifom iz Tiraspolja (1:1) u prvom meču 3. runde kvalifikacija za Ligu šampiona odigranom u Beogradu.

Posle prvog poluvremena, gde je samo završnica, iz prerspektive Crvene zvezde, bila vredna pomena, Zvezda se sa igračem manje borila protiv rivala iz Moldavije.

Nije bilo prave ideje, tražio se Dioni putem krila gde se najčešće izvlačio Falko, a pokušali su da kreiraju i Katai i Ivanić. S druge strane, Šerif je bio izuzetno opasan po odbranu ekipe Dejana Stankovića. Osetili su nesigurnost, pokušavali to da pretvore u prednost i uspeli su kada je u manevar krenuo Kastanjeda, da bi naposletku bio srušen Kolovos na ivici šesnaesterca od strane Gelora Kange.

Žuti karton za Gabonca, gol za Šerif. Borjan nije bio najbolje postavljen, loptu nije mogao da vidi i Kastanjeda je "namirisao" tu situaciju te gađao u ugao koji je Zvezdin kapiten morao da zakloni.

Slutilo je na košmarno poluvreme, ali se za radost domaćih navijača pobruno Loi Dioni u poslednjim trenucima prvog dela meča. Kangin centaršut proizveo je pometnju golmana Atanasijadisa sa svojim štoperima, a Dioni je sa nekoliko metara sproveo loptu u mrežu za 1:1.

Momentum jeste bio na strani Crvene zvezde, ali nepotrebnim crvenim kartonom Gelora Kange, domaći su ostali sa igračem manje od 57. minuta. Međutim, to nije omelo srpskog šampiona, čiji napadi nisu bili bezopasni, dok Šerif nije ozbiljnije mogao da pripreti Borjanovom golu. Pokušao je Stanković sa Krstovićem, Krstičićem i Benom i malo je nedostajalo da poslednjepomenuti donese potencijalni preokret.

Hacegan je sprečio da El Fardu Ben izađe sam na Atanasijadisa zbog igranja rukom, što nije bio slučaj. Jasno se videlo da napadač Crvene zvezde nije igrao rukom, već ga je lopta pogodila u glavu...

Pritisak Crvene zvezde je postojao, uprkos činjenici da imaju igrača manje, ali mreže su mirovale do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Šanse u revanšu su podjednake, gledajući rezultat, ali Dejan Stanković neće moći da računa na Gelora Kangu, koji je imao "svoje veče" ovog utorka.

Revanš meč igra se narednog utorka od 19.00 sati na stadionu Šerifa u Tiraspolju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke