Pobeda Srđana Obradovića?! Šta tek sad da očekujemo...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.03.2022.
11:14
Izvor: Sportske.net, Sportklub

Za mnoge je ovo pravi šok.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Sećate li se fudbalskog sudije Srđana Obradovića?

Njegova arbitraža u utakmici između Spartaka i niškog Radničkog pre nekoliko godina je u delu javnosti ocenjena kao skandalozna, zbog čega je čak bio i priveden tokom 2018. godine, a kasnije i osuđen na višemesečnu zatvorsku kaznu.

Na teret mu se stavljao dosuđeni penal za Spartak i isključenje Milana Pavkova, odnosno uticanje na ishod meča, ali Obradović se nije mirio sa odlukama sudova, pa je na kraju stigao i do Vrhovnog kasacionog suda i - pobedio!

Naime, kako prenosi ''Sportklub'', Vrhovni kasacioni sud je oslobodio Obradovića od optužbi da je ''zloupotrebom službenog položaja, odlukama donetim protivno pravilima igre, pomogao fudbalerima Spartaka da pobede i naneo štetu niškom Radničkom''.

U obrazloženju odluke navodi se da ''ovlašćenje glavnog fudbalskog sudije obuhvata regulisanje samo određenih situacija u okviru tačno određene igre i to samo prema igračima na terenu. Zbog ograničenog dejstva – stav je kasacije – to nije vršenje javnih ovlašćenja. U dodatnom obrazloženju stoji i da odlučivanje u okviru konkretne utakmice nema značaj za javni interes'', prenosi ''Sportklub''.

Sada će Obradović moći da traži i odštetu od države zbog boravka u pritvoru, možda čak i da se vrati u Sudijsku organizaciju, ali se postavlja pitanje kakva je poruka poslata ostalim sudijama i šta oni sada sve mogu da rade na fudbalskim terenima posle ovakve odluke u ''slučaju Obradović''.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke