Pobeda Vojvodine, poraz ''Čuke'' u Antaliji

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.01.2023.
17:30
Izvor: Sportske.net

Srpski superligaši uveliko ''bruse formu'' u finišu priprema u Turskoj.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Crvena zvezda je danas posle preokreta savladala Dinamo iz Tbilisija, a uspešna u Antaliji bila je i Vojvodina, koja je odmerila snage sa bugarskom Lokomotivom iz Sofije.

Novosađani su ovaj meč dobili sa 2:0, što im je drugi trijumf u četiri odigrana meča na pripremama u Antaliji.

Prvo poluvreme je proteklo bez golova, a posle samo tri minuta igre u drugom, Vojvodina je povela lepim golom Antonijevića koji je posle centaršuta Vukčevića sa desne strane volej udarcem zatresao mrežu - 1:0.

Posle još nekoliko prilika na obe strane, Vojvodina je konačan rezultat postavila u 72. minutu kada je Bjeković probio po desnoj strani, izbio pred protivničkog golmana, a onda asistirao za Vukčevića koji sa desetak metara pogađa mrežu - 2:0.

Vojvodina je nastupila u sastavu: Carević, Antonijević, Busnić, Jeličić, Bukinac, Kokanović, Miletić, Kabić (od 46. Bjeković), Milošević, Kovačev, Vukčević.

U 78. minutu u igru su ušli: Lazarević, Đorđević, Vitas, Traore, Zukić, Milosavljević, Baraj, Čumić, Malbašić.

A kada je u pitanju ekipa Čukaričkog, ''Brđani'' su danas imali jaku proveru protiv Maribora i na kraju su poraženi rezultatom 2:1.

Maribor je poveo u petom minutu golom Žana Vipotnika, a pred kraj prvog poluvremena slovenački tim je iznudio i jedanaesterac koji je u gol pretvorio Josip Iličić za vođstvo od 2:0. Između ova dva gola Maribora, Čukarički je bio konkretniji i opasniji rival, posebno se isticao Ovusu, ali gola nije bilo.

Ipak, u nastavku su fudbaleri Čukaričkog uspei da nađu put do protivničke mreže, i to u 61. minutu kada je Kovač petom asistirao Stefanu Tomoviću, a ovaj smanjio na 2:1.

Mogla je ''Čuka'' i do izjednačenja, ali nove prilike do kraja meča nisu iskoristili Arsović i Tomović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke