Pobeda Voše na startu priprema

Autor: Milovan Longinov
sreda 23.06.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" bolja od Poljaka.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pobedili su poljski Slask rezultatom 1:0 (0:0) u prvoj pripremnoj utakmici na Mariborskom Pohorju.

Strelac jedinog pogotka na meču bio je Uroš Kabić u 82. minutu.

Slask je imao više prilika u prvih pola časa, kada se u tri navrata istakao golman Voše Nikola Simić. Najbolju intervenciju imao je na isteku pola časa igre kada je Mačinski pokušao sa nekih 18 metara, ali je Simić paradom zaustavio njegov udarac. Solidan pokušaj imao je i Pih, čiji je pokušaj sa ivice kaznenog  prostora takođe zaustavio golman Vojvodine.

Tim Slavoljuba Đorđevića je držao kontrolu na sredini terena, ali je su prave šanse izostale sve do 28. minuta, kada je posle Đorđevićevog kornera Stevanović bio najviši u skoku, no nije uspeo bolje da zahvati loptu.

Prvu šansu u drugom delu imali su fudbaleri Slaska, nakon kornera i udarca glavom sa peterca, ponovo se istakao golman Simić. I dva minuta kasnije, Simić je ponovo odlično intervenisao, zaustavio je slobodnjak sa 20 metara.

Slask je nastavio da stvara prilike, a Simić da ređa odlične odbrane, pošto se  u razmaku od 60. do 62. minuta istakao sa još dve sjajne intervencije.

Kabić je imao najbolju šansu u 79. minutu kada je iskosa sa desne strane ušao u opasnu zonu, ali je oklevao i njegov udarac je izblokiran.

Ipak, samo dva minuta kasnije se iskupio, posle centaršuta Devetka pokupio je odbijenu loptu u petercu za vođstvo „stare dame“.

Imao je Slask još jednu odličnu priliku u 88. minutu, ali se po ko zna koji put istakao golman Nikola Simić, definitivno heroj današnje utakmice.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke