''Pobedio je sport u Kragujevcu!'' Radnički se zahvaljuje navijačima i sprema se za ''Krov''

Autor: Darko Mitrović
subota 13.04.2024.
16:32
Izvor: Sportske.net

Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©
Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U Kragujevcu još uvek vlada fudbalska euforija posle plasmana Radničkog 1923 u polufinale Kupa Srbije, što je najveći uspeh u istoriji kragujevačkog kluba u ovom takmičenju.

Duel sa Novim Pazarom (3:1) u četvrtak je obeležila izvanredna atmosfera, tribine su bile odlično popunjene, ekipa Radničkog dobila je ogrmnu podršku u tom meču, pa je danas, na početku pres konferencije uoči gostovanja Voždovcu u Beogradu (ponedeljak, 20h), iz kluba upućena zahvalnost svima onima koji su prisustvovali ovom fudbalskom prazniku, uz poziv da i do kraja sezone podrže klub u pokušaju da se domogne plasmana na evropsku scenu.

''U ime kluba pre svega velika zahvalnost svim našim navijačima koji su došli na stadion, koji su sve vreme bili uz nas, tu mislim i na ljude iz celog regiona i šire. Pomogli su da se stvori fenomenalna atmosfera o kojoj se i danas priča i koja bi u utakmicama koje slede tek biti nadmašena. 

Spremamo se za finiš sezone, da Radnički stavi pečat na istorijsku sezonu kada je uspeh kluba u pitanju i nadamo se da će publika i nadalje u još većem broju biti uz nas i da će Kragujevac ponovo imati čime da se ponosi kada je poseta na stadionu u pitanju i kada je u pitanju odnos i prema samom događaju, prema Radničkom i prema protivniku. Sve pohvale i velika zahvalnost koji su u četvrtak bili sa nama i uz nas'', poručio je PR kragujevačkog superligaša Ivan Pavlović.

Na ove njegove reči se nadovezao i pomoćni trener Radničkog Adnan Jahić.

''Pobedio je sport u Kragujevcu, toliko je bilo kulturno sa tribina sve i na ovu sliku bi trebalo i drugi da se ugledaju''.

Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©

On je zatim najavio duel sa Voždovcem.

''Možemo da kažemo da je atmosfera na velikom nivou, kako u svlačionici, tako i u klubu i oseća se i u gradu. Raduje nas prolazak u Kupu, što je bilo dosta publike i što su zadovoljni napustili 'Čika Daču'.

Prošli smo dalje, postižemo dobre rezultate, ali još to nije nešto čime bismo bili zadovoljni ove sezone. Imali smo juče jedan trening, imaćemo još dva do utakmice sa Voždovcem. Pokušaćemo da regenerišemo ekipu, oseća se i umor.

Imamo 3-4 rovita igrača, pa će biti za ovu utakmicu biti novih igrača u startnoj postavi.

Voždovac od početka sezone igra zaista dobar i prepoznatljiv fudbal. Taj 'plejmejking stil' koji je za svaku pohvalu. U drugom delu sezone dobro igraju, ali ne prate ih rezultati. Nekad nemate sportske sreće da upišete bodve. To je skup mladih i kvalitetnih igrača, pogotovo u navalnom delu, imaju možda i najbolja krila u ligi, uz Teodorovića u špicu.

Šta očekivati od nas? Da budemo na maksimumu kao u u svakoj utakmici do sada, da od prvog minuta krenemo da tražimo neophodne bodove koji su nam zaista potrebni. Voždovac će biti pod imperativom pobede, ali i mi smo pod imperativom, čak i na treningu, a ne samo na utakmici. 

Mi moramo osvajati bodove kako znamo, želimo da živimo svoj san koji smo zacrtali, a to je izlazak u Evropu. Svi igrači koji nastupe će dati svoj maksimum i, ako Bog da, nadamo se pobedi'', izjavio je Jahić.

Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©

Dodatni razlog za zadovoljstvo u Radničkom imaju i zbog činjenice da je protiv Novog Pazara napadač ''crvenih'' Dilan Ortiz postigao svoj prvi gol od dolaska na ''Čika Daču'' i sada će sa mnogo više samopouzdanja dočekati duel sa Voždovčanima.

''Dilan od kada je došao, stvarno dobro trenira i maksimum daje na svakom treningu. Bio je i do sada u nekim poluprilikama, ali nije pogađao. I šef je rekao u svlačionici, da je birao igrača koji bi postigao gol, izabrao bi Dilana. Mene isto raduje činjenica da je dao gol, jer se zaista radi o dobrom momku i profesionalcu i zaista će nam biti od koristi u ovoj sezoni'', ističe Jahić.

Dan posle meča sa Voždovcem biće obavljen žreb parova polufinala Kupa Srbije. Da li u Radničkom priželjkuju nekog od tri moguća rivala (Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina)?

''Kod nas od prvog dana su želje samo da dobro treniramo i dobro da igramo. Svi mi nešto nagađamo, daj nam ovog protivnika ili onog. Na nama je da igramo što bolje. Sa svakim se mora igrati. Šta bude - biće'', rekao je Jahić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke