Počelo je - Partizanu još pola miliona evra!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.05.2021.
21:15
Izvor: Sportske.net

Od večeras, vrednost transfera je 5.5 miliona, ali to nije sve, može da bude mnogo više.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Partizanu je večeras stigla odlična vest iz Španije, ili prva u nizu odličnih vesti koje se očekuju u narednim mesecima, a u vezi sa bivšim napadačem crno-belih Umarom Sadikom.

Tokom večeri preneli smo da je Umar Sadik bio dvostruki strelac za Almeriju protiv Ovijeda u meču koji je završen rezultatom 2:2, a ova dva njegova gola mnogo više su donela Partizanu, nego Almeriji. 

Naime, kao što znate, Sadik je iz Partizana jesenas prešao u Almeriju za početku cenu od pet miliona evra, plus dodatne bonuse i pronetne od sledećeg transfera. Prvi od tih bonusa je večeras ispunjen, jer je Sadik stigao do željene brojke od ukupno 20 postignutih golova za Almeriju, što će Partizanu uz pomenutih pet miliona doneti još 500.000 evra.

Sledeći cilj koji treba da se dostigne jeste brojka od 50 Sadikovih utakmica za Almeriju, što će Partizanu doneti još pola miliona, a do sada je Nigerijac upisao 36 mečeva. Do kraja ligaškog dela sezone ostalo je još pet kola, plus eventualno još par mečeva u plej-ofu za plasman u Primeru, pa je jasno da će morati da se sačeka sledeća sezona kako bi Sadik ostvario i drugi bonus za Partizan.

Ipak, najveća suma kojoj se u Partizanu nadaju jesu procenti od sledećeg Sadikovog transfera. Kako je Ivica Iliev zimus objasnio na Areni Sport, Partizanu sledi 40 odsto od prodaje ako Almerija ostane u Segundi, odnosno 30 odsto ukoliko ovaj španski klub uđe u Primeru, što bi trebalo da budu milinski iznosi, s obzirom na sve veće interesovanje koje vlada za nigerijskog golgetera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke