Počeo Kup prijateljstva - Furiozna Zvezda, neočekivani poraz Partizana...

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.06.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Tradicionalno takmičenje juniorskih timova iz regiona održava se i ove godine.

Screenshot/YouTube/Kup Prijateljstva
Screenshot/YouTube/Kup Prijateljstva

Povezane vesti

Na Zlatiboru je danas počelo takmičenje na Kupu prijateljstva, gde trofej brani ekipa Partizana, ali crno-beli su razočarali na startu.

Partizan je u prvom kolu Grupe C poražen sa 2:1 od makedonske AP Brere iz Strumice.

Makedonska ekipa je povela u 19. minutu, posle velike greške odbrane Partizana. Radić je izgubio loptu u opasnoj zoni, a Đoke Spasov je to iskoristio da izbije sam pred golmana protivnika i donese prednost svom timu.

Početkom drugog poluvremena, AP Brera Strumica duplirala svoju prednost preko Kostova, posle joj jednog kiksa odbrane crno-belih. Ovoga puta je Ćuk dodao loptu unazad pravo u noge protivnika, što oni koriste i iz tri poteza lako rešavaju ovu situaciju.

Do kraja utakmice Partizan je uspeo samo da ublaži poraz golom Filipovića u 58. minutu koji je snažnim udarcem iskosa sa nekih 7-8 metara zatresao mrežu rivala. 

Za razliku od Partizana, Crvena zvezda je u Grupi A silovito startovala na ovogodišnjem Kupu prijateljstva. Crveno-beli su deklasirali ekipu Pelistera sa 6:1, a čak pet od šest golova postigli su već u prvom poluvremenu.

Crvena zvezda je povela u 17. minutu golom Stolića, a četiri minuta kasnije Ristovski je evrogolom povisio na 2:0, kada je iskosa, iz pozicije za centaršut, iznenadio golmana Pelistera i fantastičnim udarcem zatresao mrežu rivala.

Pelister je uzvratio u 27. minutu, kada je Satni iskoristio veliki kiks golmana Zvezde, oduzeo mu loptu u petercu i smanjio rezultat na 2:1.

A onda, furioznih 10 minuta prvog poluvremena, tokom kojih je Crvena zvezda postigla još tri pogotka. Manojlović je u 30. minutu povosio na 3:1, a zatim su Stojković u 36. i Tošić u 37. minutu doveli Zvezdu do ubedljivih 5:1.

U nastavku susreta, rezervista Storebra je u 69. minutu postavio konačan rezultat.

Uspešna je bila i Vojvodina koja je u prvom kolu Grupe B savladala ekipu Rijeke sa 2:1.

Bačić je doveo Rijeku u vođstvo u 60. minutu i Riječani su tu prednost sigurno čuvali sve do 77. minuta, kada je posle gužve u kaznenom prostoru Rijeke kapiten Vojvodine Pilić nadskočio svog čuvara i glavom poslao loptu u mrežu za 1:1.

Preokretr je usledio u drugom minutu sudijske nadoknade. Pejović je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a njegov saigrač Ninković je sjajno reagovao na petercu i skrenuo loptu u mrežu protivnika za konačnih 2:1 za Novosađane.

Konačno, u Grupi D je Osijek sa 1:0 savladao ekipu Budućnosti. Dražen Jaman koji je ušao sa klupe u drugom poluvremenu je sjajnim solo prodorom u 75. minutu rešio pitanje pobednika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke