Počinje prelazni rok na Brdu, šta će biti sa Danilom Pantićem, Docićem...

Autor: Darko Mitrović
petak 30.04.2021.
11:41
Izvor: Telegraf

Pre svega toga, Čukarički dobio veliko pojačanje u rukovodstvu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Posle epizode u FSS, doskorašnji sportski direktor reprezentacije Vladimir Matijašević vratio se u Čukarički, gde polako već priprema ključne poteze u letnjem prelaznom roku, a u susret nastupu u premijernoj sezoni UEFA Lige konferencija.

U razgovoru za ''Telegraf'', Matijašević je objasnio da će u klubu sa Banovog brda obavljati direktorsku funkciju, iako su tu i Goran Grkinić i Nenad Mirosavljević, uz opasku da funkcija sama po sebi i nije toliko bitna, jer Čukarički doživljava kao drugu kuću zbog velikog prijateljstva sa prvim čovekom kluba Draganom Obradovićem.

Kakvi su konkretni planovi kada je u pitanju letnji prelazni rok?

''Čuka će igrati Evropu, ali tek sada počinje ona standardna muka za klubove koji se sami finansiraju. Kreće prelazni rok, dolazak i odlazak igrača.

Po mom mišljenju, mi ćemo sigurno morati da prodamo dva ili tri igrača. S tim što ćemo morati da ostavimo 'gro' ekipe zbog Evrope. Sada igramo Ligu Konfederacija i da pokušamo da napravimo stepenik više. Tražićemo i pojačanja, to su dva bočna igrača. Jednog smo u suštini već dogovorili, dok drugog i dalje tražimo. U zavisnosti ko ode, možda i tri. I mesto levog beka nam je potrebno. Svi igrači su iz domaće lige, a da li će biti domaći igrači ili neki stranac, to ćemo videti'', istakao je Matijašević.

Za kapitena Docića se svojevremeno interesovao Partizan, ali bez obzira da li i sada postoji neko interesovanje, Čukarički se iskusnog veziste neće tek tako odreći.

 ''Dociću sam, na primer, rekao da nije na prodaju, možda će biti negde u avgustu. Ali za sada ne može da ide. Znate kako, on je u klubu dugi niz godina, kapiten i stub ekipe. Tu su još Mijailović, Kajević, Belić, Šapić... da ne nabrajam sada sve. Ali, realno, mi moramo da gledamo koje pozicije su deficitarne. Na prodaju neće biti svi. Docić i neki igrači će morati da budu tu za Evropu, pa onda posle toga možemo da razgovaramo. Mi već sada radimo na mnogim planovima'', objasnio je Matijašević.

Biće zanimljivo videti i rasplet situacije sa Danilom Pantićem, koji je i ove sezone na pozajmici iz Čelsija.

''Ističe mu pozajmica na leto. Razgovaramo, videćemo sa njegovim menadžerom. Nadam se da ćemo se u narednih mesec dana sve dogovoriti'', dodao je Matijašević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke