Počinje žreb za evrokupove, ovo su mogući rivali srpskim klubovima!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.06.2021.
14:04
Izvor: Sportske.net

Superligaši tek počinju pripreme, a već za dva dana saznaće imena prvih rivala u novoj sezoni.

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

Ova fudbalska nedelja neće biti samo u znaku Evropskog prvenstva i Kopa Amerika, već će je obeležiti i izvlačenja velikog broja parova za prva dva kruga kvalifikacija za evropske kupove.

Sve počinje sutra, kada je na programu žreb prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija, a za razliku od prethodnih godina, naši najbolji klubovi su preskočili ovu rundu, pa ih sutrašnji žreb i možda i neće toliko zanimati.

Zanimljivo je da od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona startuju i ekipe poput zagrebačkog Dinama, Ludogoreca, Malmea, Kluža, Legije iz Varšave, a u prilogu možete da pogledate ko bi mogli da budu njihovi potencijalni rivali i kako su podeljene povlašćene i nepovlašćene ekipe.


Ono što nas najviše zanima dešavaće se u sredu, 16. juna, kada će biti obavljen žreb za drugo kolo kvalifikacija, a tu ćemo imati sva četiri naša predstavnika - Crvenu zvezdu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno Partizan, Čukarički i Vojvodinu u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Bitna informacija je i da će svi oni biti među povlašćenim ekipama u žrebu za drugo kolo kvalifikacija.

Ko su Zvezdini mogući rivali, možete pogledati u prilogu, pod uslovom da svi koji su obeleženi zvezdicom prođu prvo kolo kvalifikacija. Jedini od mogućih rivala koji startuje od drugog kola je kiparska Omonija, a od ostalih su zanimljiva imena Budućnosti, Kairata, Žalgirisa, Škendije... Ipak, sigurno bi najpoželjniji protivnik bio Linkoln sa Gibraltara.

Screenshot/kassiesa.net

Istog dana, takođe u sredu, i Partizan, Čukarički i Vojvodina će saznati imena svojih rivala, a tu je već spisak mnogo duži. Imena potencijalnih rivala su u prilogu u koloni sa desne strane. Najzanimljivija imena su: Servet, Aris, Hamarbi, Žilina, Ujpešt, Slask, Pogon, Sutjeska...

Screenshot/kassiesa.net

Na kraju dodajmo da se prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju 20. i 21. jula, revanši su sedam dana kasnije. Prvi mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligi konferencija igraju se 22. jula, revanš mečevi 29. jula

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke