Pod lupom - Šest faktora sa Zvezdine pobede u Novom Sadu, dva su negativna!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 03.10.2022.
12:15
Izvor: Sportske.net

Dobra uvertira za Fradi.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su vrednu i ubedljivu pobedu juče u Novom Sadu protiv ekipe Mladosti GAT.

Pred praktično domaćom publikom, Crvena zvezda je arhivirala Mladost i okrenula se krucijalnoj utakmici u borbi za evropsko proleće. Ferencvaroš je ozbiljan tim, sastavljen od kvalitetnih fudbalera, iskusnog trenera koji je do juče primio samo četiri gola računajući domaću i evro scenu.

Stoga je Crvenoj zvezdi bilo neophodno da upravo na način na koji su to uradili i dođu do pobede nad Mladosti. Imali su nejakog rivala kojem su četiri puta smeštali loptu u mrežu, a moglo ih je biti i više da nije bilo raspoloženog Milojevića na golu Novosađana.

FAKTOR KATAI

Dosta kritikovan u poslednje, Aleksandar Katai je i ovu utakmicu započeo sa klupe za rezerviste. Međutim, pri njegovom ulasku, "motor" u završnici napada je ubrzao iako je tempo s početkom drugog dela značajno opao. Posle više od dva meseca, Srbobranac se upisao i to pred svojim Novosađanima, što je i sam Milojević apostrofirao.

"Znam da je Katai iz okoline Novog Sada. Tako da, prirodno je da mu prija novosadski vazduh. Nekada mi nije bitno da on postigne gol, već da radi dobro za ekipu", istakao je Milojević posle utakmice.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

VOĐA MIRKO IVANIĆ

Iako je i on prolazio kroz svojevrsnu krizu, Mirko Ivanić je u minuloj utakmici ponovo bio lider svoje ekipe. Prelep vodeći pogodak, uz još jedan za potpuno razoružavanje protivnika ulivaju nadu crveno-belima da je njegova forma u usponu i da bi u dvomeču sa Ferencvarošem mogli da dobiju onog pravog Ivanića.

EVOLUCIJA STRAHINJE ERAKOVIĆA

Oduvek smo bili pobornici onoga što radi Strahinja Eraković na terenu, a protiv Mladosti se videla još jedna pozitivna karaktersitka koju je, čini se, unapredio. To je iznošenje lopte sa sopstvene polovine. Nekoliko puta je to bez straha učinio, pritom na taj način upisavši asistenciju za vodeći gol. Očigledno je da se posebno radi na tom segmentu njegove igre. Odgovaralo mu je da igra sa Milunovićem i Dragovićem u poslednjoj liniji odigravši praktično bez greške.

NETAKNUTA MREŽA

Iako je Mladost u završnici utakmice imala stopostotnu prilku preko Lazara Arsića, ali je Milan Borjan maestralnom intervencijom sprečio kapitulaciju odbrane. Način na koji su svi proslavili tu reakciju kapitena dovoljan je pokazatelj koliko im je značilo da ne prime pogodak i da samopouzdanje dodatno poraste.

ODGOVORNOST KOD PENALA

Čini se da je situacija kod izvođenja jedanaesteraca sada čista. Gelor Kanga je više puta pokazao da je najsigurniji kod izvođenja istih i utakmica u Novom Sadu mogla bi da bude prekretnica u tome ko će preuzimati odgovornost. Aleksandar Pešić svoju šansu nije iskoristio što jeste negativan segment sa utakmice, te se Kanga nameće kao logičan izbor za naredne duele, ali tu je i Aleksandar Katai, pa će Milojević morati konačno da se opredeli.

POVREDA MILUNOVIĆA

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbaler Crvene zvezde Nemanja Milunović prevremeno je napustio igru i to u prvom poluvremenu zbog povrede. Milojević se nada da će on biti spreman za Ferencvaroš, ali ukoliko bi meč sa Mladosti odneo sjajnog štopera, onda bi to moglo da prouzrokuje probleme u postavci i čvrstini odbrane.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke