Pogled ka Evropi - Kad je žreb, ko su mogući rivali Zvezde i Partizana?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.05.2022.
21:18
Izvor: Sportske.net

Prve projekcije su već poznate.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Večerašnjim utakmicama poslednjeg, 37. kola, dobili smo rasplet u plej-ofu šampionata Srbije. Crvena zvezda je peti put uzastopno osvojila titulu, Partizan je vicešampion, a na evropsku scenu plasirali su se i trećeplasirani Čukarički, kao i niški Radnički koji je i pored poraza od Partizana uspeo da zadrži četvrto mesto.

To znači da će Crvena zvezda na leto startovati od trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a Čukarički i Radnički od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Upravo će Čukarički i Radnički prvi startovati od naših predstavnika na evropskoj sceni. Imena rivala saznaće na žrebu već 15. juna, a mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igraće se 21. i 28. jula.

Crvena zvezda i Partizan će svoje protivnike saznati na žrebu 18. jula.

Zvezda će biti nosilac i u žrebu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i u plej-ofu ako se plasira. Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija igraće se 2. ili 3. avgusta, a revanši su 9. avgusta.

Potencijalni Zvezdini rivali u trećem kolu kvalifikacija su njeni ''stari znanci'' Ludogorec, Šerif, Kluž, ali i Ferencvaroš, Bodo, Apolon. Ako Zvezda prođe u plej-of, tamo bi mogla na megdan Malmeu, Trabzonsporu, Viktoriji Plzenj ili Karabagu.

Što se tiče Partizana, crno-beli će prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope igrati 4. avgusta, a sedam dana kasnije igraće se revanš. Tim iz Humske će u toj fazi takmičenja biti nosilac u žrebu, ali najverovatnije ne i u plej-ofu, što crno-belima otežava put do grupne faze Lige Evrope. Ali, sam ulazak u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope Partizanu bi garantovao sigurno učešće u grupi Lige konferencija.

Među prvim potencijalnim rivalima Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope nalaze se prilično ozbiljna imena, poput Mitjilanda, Fenerbahčea ili AEK-a iz Larnake, ukoliko budu poraženi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Narednih dana biće detaljnijih projekcija, ali za sada su ovo neke konkretnije naznake.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke