Nezapamćena penal-serija, Zvezda osvojila duplu krunu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.05.2021.
21:36
Izvor: Sportske.net

Partizan drugu godinu uzastopno gubi trofej posle penal-serije. Incidenti tokom penala, sporna odluka sudije Jovanovića.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Osvajač Kupa Srbije za sezonu 2020/21 je ekipa Crvene zvezde koja je večeras u dramatičnom finalu na ''Marakani'' savladala Partizan posle penal-serije, rezultatom 4:3 i tako osvojila duplu krunu!


Posle regularnih 90, pa onda i još 30 u produžecima nije bilo golova, ali su i jedni i drugi propuštali brojne prilike, što se nešto više odnosi na ekipu Crvene zvezde i Dijega Falćinelija koji je tri velike prilike propustio u prvom poluvremenu.

Kako je proteklo ''regularnih'' 90 minuta, možete da čitate OVDE, a na ulasku u produžetke trener Crvene zvezde Dejan Stanković je izvršio dvostruku izmenu. Izašli su Ivanić i Falćineli, a njihova mesta zauzeli su Degenek i Vukanović, pa je Zvezda promenila i formaciju.

Partizan je to donekle iskoristio u smislu da je preuzeo inicijativu, ali mu ona nije ništa konkretnije donela.

Pred sam kraj prvog produžetka, burna reakcija trenera Partizana Aleksandra Stanojevića zbog nedosuđenog prekršaja Pankova nad Lutovcem pred kaznenim prostorom Zvezde, a ono što je dodatno razbesnelo šefa struke crno-belih jeste opasna Zvezdina kontra odmah zatim koju Srnić udarcem iskosa sa desne strane nije uspeo da realizuje.

U poslednjim sekundama prvog produžetka bilo je vremena za još jednu priliku u korist Partizana. Natho je sa desne strane centrirao u kazneni prostor, Borjan je ispustio loptu koja dolazi do Šćekića, ali njegov udarac je uspeo da izblokira Gobeljić.

Pauzu između dva produžetka obeležio je Borjanov trk u tunel, ali se Zvezdin kapiten brzo i vratio na teren.

Partizan je u poslednjih petnaest minuta ušao sa Filipom Stevanovićem umesto iscrpljenog Zdjelara, a na drugoj strani priliku je dobio mladi napadač Nikola Krstović umesto iskusnog Bena. Međutim, vrlo brzo se pojavio problem za Partizan, jer se levi bek Urošević požalio na povredu, nije mogao da nastavi meč, a crno-beli na klupi nisu imali adekvatnu zamenu, pa je njegovo mesto zauzeo je Marko Živković, čija je primarna pozicija desnog beka.

U samom finišu meča je i štoper Partizana Igor Vujačić jedva stajao na nogama, ali je nekako izdržao do isteka 120. minuta.

Usledio je vrhunac drame, penal-serija koja je tekla na ovakav način:



Prva serija: Natho - 1:0 za Partizan, Rodić 1:1



Druga serija: Živković 2:1, Pankov 2:2, iako je Stojković imao loptu na ruci.



Treća serija: Stevanović 3:2, Krstović 3:3, a onda nešto što se ne pamti!



Krstović je posle pogotka nešto dobacio Stojkoviću, isprovocirao ga je, a kapiten Partizana naseo na to i nabio loptu u lice mladom napadaču Zvezde!?



Sudija Jovanović je pokazao žuti karton Stojkoviću, koji je već dobio jedan karton na kraju drugog produžetka zbog odugovlačenja, ali kapiten Partizana je ostao na golu.



Posle svega, Borjan brani šut Jojića na početku četvrte serije, a Veljko Nikolić je savladao Stojkovića za 4:3 u korist Zvezde.



Peta serija: Borjan brani i Štulićev penal, Zvezda je osvojila duplu krunu, a 25. trogej Kupa u istoriji.

Najzanimljivije detalje sa finala gledajte OVDE.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić /Gobeljić od 72./, Milunović, Pankov, Rodić, Sanogo, Ivanić /Degenek od 91./, Ben /Krstović od 100./, Kanga /Nikolić od 67./, Katai /Srnić od 72./, Falćineli /Vukanović od 9./.

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković /Ostojić od 46./, Vujačić, Urošević /Živković od 112./, Zdjelar, Šćekić, L. Marković /Lutovac od 73./, Jojić, Jović /Natho od 73./, Holender /Štulić od 88./.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke