Poker - Srbija skinula kilogram tereta, Luka Jović stotinu!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 05.06.2022.
22:39
Izvor: Sportske.net

Vetar u leđa za sve!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Srbije savladali su Sloveniju sa 4:1 (1:1) na stadionu "Rajko Mitić" u 2. kolu Lige "B" Lige nacija.

Pred oko 10.000 navijača na najvećem srpskom stadionu, Srbija je u kombinovanom sastavu, sa samo trojicom igrača koji su počeli i prethodni meč, odigrala dobar prvi deo, a potom u drugom nastavila da dominira i zasluženo trijumfovala.

Od prvog momenta, Stojkovićev tim je imao jasnu ideju prema kojoj kontroliše dešavanja na terenu, sa loptom u nogama, dok su se Slovenci opredelili na kontranapade znajući da je kvalitet na strani svog domaćina. 

Prvu šansu videli smo nakon nekoliko minuta i to preko Đorđa Jovanovića koji nije dobro gađao iskosa sa desne strane. Ubrzo, Slovenci su pogrešili u organizaciji, Sergej je ukrao loptu i poslao pas u prostor ka Jovanoviću, ali je napadač Makabija u situaciji u kojoj je mogao i sam da završi rešio da proigra Aleksandra Mitrovića što se ispostavilo kao greška, a ni pas nije bio precizan.

Ivan Ilić se dobro snašao u jednoj od utakmica u kojoj je dobio šansu kod Dragana Stojkovića i može se reći da ju je lepo iskoristio. Želeo je loptu, konstantno se nudio i solidno sarađivao sa Sergejom. Vezista Verone dobio je zadatak da u 23. minutu izvede korner sa leve strane, učinio je to dobro pogodivši Sergeja na prvoj stativi koji gađa jako ka golu, ali je Oblak maestralno intervenisao. Međutim, nije to bilo dovoljno da se Slovenija odbrani budući da je sjajni golman odbio loptu samo do Mitrovića čija reakcija je kao mnogo puta do sada bila izvrsna za 1:0.

Ali, nije se dugo čekao odgovor Slovenije koja do tada nije mnogo pokazala u ofanzivnom smislu. Odlično se izvukao Šeško ispred odbrane, iz prve poslao sjajnu loptu iza defanzivaca Srbije ka Petru Stojanoviću koji u maniru prekaljenog napadača lobuje Rajkovića za izjednačenje. Bio je to gol ponovo po levoj strani srpskog tima, baš kao što je došao pogodak i selekcije Norveške u prošlom duelu. Slovenci su očigledno dobro analizirali taj deo terena i kako da ga napadnu.

Intenzitet napada srpskog tima je potom opao do kraja prvog dela i do promene rezultata nije došlo. U nastavku duela, selektor Stojković je šansu momentalno ukazao Radonjiću, Joviću i Tadiću, dok su utakmicu okončali Ristić, Jovanović i Ilić. 

Osetilo se prisustvo, pre svega Tadića, ali i prodornost Radonjića koji je pokušavao u nekoliko navrata, menjao stranu na dobar način... Nastavila je Srbija da vrši inicijativu i u 56. minutu Dušan Tadić izvodi korner, ponovo sa leve strane, ponovo je lopta išla na prvu stativu za Sergeja koji ovog puta vara Oblaka za novo vođstvo. 

Slika se nije previše promenila nakon toga. Jeste slovenačka reprezentacija stvorila nekoliko solidnih napada, ali ništa što je značajno ugrozilo gol Predraga Rajkovića. I do kraja, bitan momenat. Bio je to 86. minut, odličan centaršut Andrije Živkovića sa desnog boka za Luku Jovića koji pravovremeno skače i pogađa protiv jednog od najboljih golmana na svetu za uzdah njega samog, ali i Dragana Stojkovića koji je uz stisnutu pesnicu proslavio gol napadača Reala.

Ujedno, u tom momentu, Srbija je postigla sva tri pogotka glavom. U nadoknadi, sjajno ubacivanje Nemanje Radonjića po levom krilu, ulazak pred peterac i lepa egzekucija za konačnih i ubedljivih 4:1.

Srbija je na ovaj način došla do prva tri boda u ovom izdanju Lige nacija i sada se nalaze na drugom mestu grupe "4" iza Norveške, a ispred Švedske od koje imaju bolju gol-razliku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke